Gemeente Echt-Susteren


vragen

Inspraakavond Wmo: belangrijk voor burgers en organisaties!

De gemeente stelt op dit moment het beleidsplan Wet Maatschappelijke Ondersteuning op. In dit vierjarenplan wordt opgeschreven welke richting de gemeente Echt-Susteren kiest op het brede gebied van de Wmo. Ook concrete actiepunten komen in het plan te staan.

De Wmo bestrijkt negen prestatievelden en heeft tot doel inwoners en organisaties in onze gemeente te ondersteunen. Het gaat erom dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Onderwerpen zijn: leefbaarheid in de buurten en kernen, ondersteuning van de jeugd, mantelzorg en vrijwilligerswerk, voorzieningen voor gehandicapten en ouderen, toegankelijkheid, informatie en advies, maatschappelijke opvang, geestelijke gezondheidszorg en verslavingsbeleid.

Burgers en organisaties kunnen meedenken en meepraten over het beleidsplan. Reacties en opmerkingen zijn van harte welkom. Inspraak bevordert immers de kwaliteit van de nota.

Het platform Wmo en de gemeente organiseren daarom informatie- of inspraakavonden over het beleidsplan. Deze worden gehouden op:

Maandag 15 oktober 2007 om 19.00 uur in Zorgcentrum Vastrada te Susteren

Donderdag 18 oktober 2007 om 19.00 uur in Zorgcentrum de Egthe te Echt

Het platform en de gemeente geven tijdens deze avonden eerst informatie over de prestatievelden, de algemene kaders en enkele concrete actiepunten van het beleidsplan.

Na de pauze is er volop gelegenheid tot discussie en kunt u uw ideeën en opvattingen kenbaar maken. Het platform Wmo en de gemeente nemen de reacties en opvattingen serieus en rapporteren hierover aan de gemeenteraad.

Op 15 oktober 2007 start ook de formele inspraakprocedure. Tot en met 23 november 2007 kunnen schriftelijke reacties op het plan bij het college van burgemeester en wethouders worden ingediend. Besluitvorming vindt naar verwachting plaats in de raadsvergadering van 20 december 2007.

Het ontwerp-beleidsplan Wmo ligt vanaf 15 oktober 2007 ter inzage in het gemeentehuis en de bibliotheekvestigingen en is ook te downloaden via deze website onder het kopje `thema's', rubriek `Wmo'.