Ingezonden persbericht


Persberichten

Inschrijving voor ESEF Engineering Awards 2008 geopend

Publicatiedatum: 14-10-2007

Onder het motto 'Laat Nederland zien hoe goed u bent' start de inschrijving voor de ESEF Engineering Awards 2008. Exposanten kunnen tot en met 16 november producten, productieprocessen, machines en diensten ter jurering aanbieden. De nominaties worden 10 januari bekendgemaakt, de prijsuitreiking vindt traditioneel plaats op de eerste dag van de vakbeurs ESEF, die van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 maart in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden.

Inzenden staat alleen open voor exposanten van de ESEF. Een inzending krijgt de Innovator status als het product, proces, machine of dienst in 2007 dan wel 2008 op de Nederlandse markt is of wordt gebracht. Daarnaast moet er sprake zijn van toegevoegde waarde en moet het zich onderscheiden door een substantiële verbetering. Uiteraard moet de inzending voldoen aan de wettelijke- en milieu-eisen.

Uit de innovators selecteert de jury, onder voorzitterschap van prof. A.O. Eger van TU Twente, de genomineerden voor de ESEF Engineering Awards 2008. De jury beoordeelt de innovators op criteria als technische functionaliteit, economisch nut, ergonomie, vormgeving en originaliteit. Ook het publiek heeft een stem in het kapitel. Via de vakbladen en websites kunnen zij aangeven welke nominatie volgens hen de ESEF Engineering Publieksprijs moet winnen. Producten van Nederlandse bodem maken bovendien kans op de Made In Holland Award.

De ESEF Engineering Award is een initiatief van VNU Exhibitions en wordt ondersteund door BNO, FME/CWM, DesigNLink, KIVI NIRIA, Metaalunie, Ministerie van Economische Zaken, MKB Nederland, NEVAT, Federatie NRK, VOM, NCC, VPT en Syntens.

Meer informatie over deelname is te vinden op www.eea-award.nl of e-mail eea@esef.nl

.-.-.-.-.-.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht