Cour du Nord is een welkome aanwinst voor Noord Nederland

15/10/2007 09:18



Phanos N.V.



Restaurant Cour du Nord combineert een inventieve keuken met een verfrissende ambiance

Noord-Nederland is met Cour du Nord in het Drentse Nooitgedacht een bijzonder restaurant rijker. Vanaf de eerste week oktober presenteert chef de cuisine Pieter de Ronde in Cour du Nord zijn inventieve gerechten. De licht en modern ogende ambiance van het restaurant sluit aan op De Rondes kookstijl. Topontwerper Piet Boon tekende voor het interieur. Cour du Nord maakt deel uit van het exclusieve resort Hof van Saksen, dat onder meer congresfaciliteiten, luxe Saksische boerderijen en voorzieningen als een spa en zwembad omvat.

Cour du Nord is een welkome aanvulling op het aanbod van ambitieuze restaurants in Drenthe, Groningen en Friesland. Pieter de Ronde kookt met seizoensproducten die hij betrekt bij de betere leveranciers en lokale ambachtsmensen. Zijn creaties munten uit in finesse, lichtheid en een gevoel voor textuur. Gasten mogen naast Europese gerechten met verfrissende smaken ook vindingrijke uitvoeringen van klassiekers uit de Franse keuken verwachten. Ma(ii)tre Stéphane van Kampen en sommelier Edwin Rozendal stelden een evenwichtige wijnkaart samen. De gekozen wijnen passen perfect bij de kookstijl van De Ronde.

Het ruim opgezette interieur van Cour du Nord is te omschrijven als stijlvol informeel. Het ontwerp van Piet Boon zal zowel de gasten van Hof van Saksen, als zakenmensen en fijnproevers uit heel Nederland bekoren. Omdat Cour du Nord deel uit maakt van het resort Hof van Saksen, kunnen gasten overnachten in een van de luxe verblijven. Zij krijgen dan een mogelijkheid voor het diner van de spa- en wellnessfaciliteiten van het resort gebruik te maken.

Pieter de Ronde werkte onder meer in De Hoefslag, de Arendshoeve en Chagall. Daarnaast kookte hij met Robert Kranenborg in de restaurants Corona en Le Cirque. Kranenborg is als extern adviseur bij het resort Hof van Saksen betrokken.

Stéphane van Kampen is afgestudeerd als vinoloog aan de wijnacademie van de Sorbonne. Van Kampen deed ervaring als eerste sommelier op bij Marc Veyrat in het Franse Annecy en restaurant De Nederlanden in Vreeland.

Edwin Rozendal werkte ondermeer als sommelier bij restaurant Kaatje bij de Sluis.
---
Cour du Nord is geopend op woensdag t/m zondag vanaf 17:00 uur.






Noot voor de redactie: