Senternovem


12-10-2007 | Directeur-grootaandeelhouders (DGA's)

Met ingang van 1 januari 2008 wordt het loon van de directeur-grootaandeelhouder (DGA) die enig werknemer is van zijn BV niet meer in de loonheffing betrokken. De BV is dan niet meer inhoudingsplichtig en valt buiten het bereik van de loonbelasting.

Daarmee vervalt de mogelijkheid om gebruik te maken van afdrachtverminderingen zoals de WBSO. Dit is het gevolg van een amendement dat door de Kamerleden De Neréé tot Babberich en Dezentjé Hamming is ingediend (Tweede Kamer, vergaderjaar 2006-2007, 30 804, nr. 12). Een nadere uitwerking van het voorstel van de Kamer vindt u in het Wetsvoorstel Overige Fiscale Maatregelen 2008. De parlementaire behandeling van de begroting van EZ is op 16 oktober en 17 oktober, later in het jaar wordt het belastingsplan in de 2e kamer behandeld. Wij zullen u via deze website op de hoogte houden van het laatste nieuws. Bent u DGA dan en wilt u uw rechten zeker stellen dan adviseren wij u een aanvraag in te dienen.

Meer informatie kunt u vinden bij de veelgestelde vragen op de website van de Belastingdienst.

Meer informatie

Belastingdienst: Veelgestelde vragen loonheffingen en DGA's Belastingplan 2008: wettekst overige fiscale maatregelen 2008 [pdf, 69,92 Kb]
Belastingplan 2008: memorie van toelichting overige fiscale maatregelen