Brussels Airlines

Brussels Airlines breidt security fast lane en online check-in voor passagiers uit

donderdag 11 oktober 2007

Omdat steeds meer passagiers tijd willen winnen bij de check-in en de veiligheidscontrole breidt Brussels Airlines haar check-in per computer mogelijkheid en snelle exclusieve fast lane security gevoelig uit. Nu al registreert tien procent van de passagiers zichzelf via de web of de self check-in machine. Het percentage neemt maand na maand toe.

Onderzoek van Brussels Airlines bij meer dan 5.000 vliegtuigpassagiers toont aan dat tijdswinst `op de grond' bovenaan op het verlanglijstje staat. Passagiers willen zo weinig mogelijk tijd besteden aan de check-in. Ze zien ook op tegen wachtrijen aan de veiligheidscontrole die door de nieuwe vloeistoffenregeling en 11/9 beperkingen op alle luchthavens ter wereld langer zijn geworden.

Inspelend op de enquête ontwikkelde en investeerde Brussels Airlines verschillende nieuwe toepassingen die passagiers toelaten om flink wat tijd te winnen op de luchthavens. Sommige van deze nieuwe diensten zijn beschikbaar voor alle passagiers, enkele zijn omwille van de kostprijs voor de luchtvaartmaatschappij exclusief voor de b.flex economy+ klanten voorbehouden.

Zélf inchecken

Via de nieuwe gratis online check-in kunnen passagiers vanaf 24 uur voor het vertrek van hun vlucht, op het ogenblik dus dat zelfs hun valies nog niet gepakt is, zichzelf al registreren en een speciaal door middel van een tweedimensionale barcode beveiligde inschepingskaart afdrukken die aan de grenscontrole wordt aanvaard. Ze moeten niet meer langs de check-in balie lopen in de vertrekhal en mogen zich meteen naar de gate van het vliegtuig begeven. Indien ze in te checken bagage bij zich hebben kunnen ze die in Brussel afgeven aan een speciale, snel werkende `Baggage Drop Off' balie in de vertrekhal (in Brussel te vinden op rij 4).

Passagiers die gebruik maken van deze gratis service kunnen ook zélf hun vliegtuigzetel selecteren en dus een plaats aan het gangpad, het raam, vooraan of achteraan het vliegtuig kiezen in functie van het gekozen product (b.flex economy+ - b.light economy). Deze online check-in ging van start in Brussels Airport en is dankzij onderhandelingen met luchthavens en grensautoriteiten nu al mogelijk in meer dan 40 Europese luchthavens die allemaal de zelf afgedrukte boarding pass aanvaarden. Dit lijstje wordt nog verder uitgebreid. Onderhandelingen met verschillende andere luchthavens zijn bezig.

Bovendien gaat Brussels Airlines als één van de eerste maatschappijen op het kontinent online check-in ook mogelijk maken in Afrika. Dit proefproject is een van de volgende belangrijke investeringen in passagierscomfort.

Op Brussels Airport heeft Brussels Airlines ook self check-in automaten en online check-in schermen geinstalleerd die het mogelijk maken om eigenhandig, zonder aan te schuiven in amper vijftien seconden in te checken en een inschepingsdocument af te drukken. Om in te checken met behulp van de automaten volstaat een getrouwheidskaart of een kredietkaart om door de machine herkend en ingechecked te worden. Ook passagiers met bagage kunnen gebruik maken van deze service en hun valies of sportzak nadien afgeven aan de nieuwe drop off balie.

Al tien procent van alle Brussels Airlines passagiers die in Brussel vertrekken maken nu al gebruik van de self check-in opties. Het percentage stijgt snel.

Klassieke check-in

Uiteraard blijft ook de klassieke check-in aan de balie mogelijk en gratis. Er werden de voorbije maanden enkele tientallen extra werknemers aangeworven waardoor deze klassieke check-in voortaan veel sneller verloopt. b.flex economy+ passagiers en zeer trouwe Brussels Airlines klanten kunnen trouwens gebruik maken van nog snellere b.flex economy+ check-in balies.

Wie enkel met handbagage reist kan zijn inschepingskaart afhalen aan een speciale `hand luggage only' balie of via de telefoon inchecken.

Snel door veiligheidscontrole

Samen met Brussels Airport opende Brussels Airlines een Fast Lane Security die het tijdens piekmomenten toelaat om minstens een kwartier tijd uit te sparen tijdens de veiligheidscontrole. De Fast Lane Security opent automatisch de deuren op vertoon van een speciale code op de boarding pas en leidt naar een aparte scanningmachine waar het vrijwel nooit ofwel maximaal enkele minuten aanschuiven is.

De nieuwe Fast Lane Security is zeer populair bij b.flex passagiers. Redenen genoeg voor Brussels Airlines om ook in andere Europese luchthavens een snelle security aan te bieden. Nu al is dit het geval in Milaan Malpensa, Londen Gatwick, Birmingham, Newcastle, Manchester en Athene. Binnenkort kunnen Brussels Airlines passagiers die b.flex reizen op verschillende andere Europese luchthavens gebruik maken van een fast lane security.

b.flex passagiers sparen tijdens het inschepen zélf ook nog eens tijd op want ze genieten gratis van priority boarding.

Avond check-in voor Afrika

Omdat de ervaring leert dat de check-in van de Afrika vluchten door de vele bagage wat tijd in beslag heeft werd de voorbije maand een speciale pre check-in balie geopend zodat Afrika passagiers al de avond voor vertrek tussen 19 en 22 uur hun bagage kunnen afgeven, bovendien mogen ze bij de pre check-in 5 kg extra bagage inchecken. Gemiddeld maken nu al elke dag zeventig passagiers van deze pre check-in gebruik.

Geert Sciot, Vice President Communication

E-mail: Email address Geert Sciot

Brussels Airlines
The Corporate Village
Da Vincilaan 9, box 2.3
1935 Zaventem, Belgium