AutoRai

Suzuki wint FIA Junior Rally Championship 2007

(10/15/2007)
Suzuki rijder P-G Andersson is de eerste rallyrijder die voor de tweede keer het Junior Rally Championship heeft gewonnen, nadat hij in 2004, ook met Suzuki, deze titel ook al in de wacht sleepte.

De Zweedse coureur reed een briljant gecontroleerde rally en eindigde als vierde in het JRC klassement. Door dit resultaat kon hem de titel van 2007 Junior Rally Kampioen niet meer ontgaan. P-G kende de gehele rally geen enkel probleem, afgezien van een lekke band op de tweede dag. Hij verleende zijn titel extra glans door de één na laatste klassementsproef op zijn naam te schrijven. In totaal heeft P-G dit seizoen drie rallies gewonnen die voor het Junior Championship meetelden. Hierdoor is hij de meest succesvolle rijder uit het kampioenschap.

Zijn teamgenoot Urmo Aava ging met hetzelfde puntentotaal als Andersson van start, maar crashte op de achtste klassementsproef terwijl hij aan de leiding lag. Desondanks is Aava toch nog als runner-up in de rangschikking van het kampioenschap geëindigd met één overwinning op zak. Dit seizoen waren de twee felgele Suzukiâs Swift âthe car to beatâ.

P-G Andersson: "Het is een fantastisch gevoel om dit prestigieuze kampioenschap voor de tweede keer te winnen. Er lag deze rally een behoorlijke druk op mijn schouders, maar ik heb mijn uiterste best gedaan om er zo goed mogelijk mee om te gaan. Het feit dat Urmo voor me lag bij de start van de rally maakte mij niet nerveus, omdat ik wist dat ik nog sneller kon. Toch was ik heel verbaasd toen ik zijn auto langs de kant zag liggen. De rest van de rally heb ik me toen erop gefocust om de auto heel aan de finish te krijgen. Dat is gelukt en het resultaat is weer een kampioenstitel. Ik wil mijn navigator Jonas Andersson en het gehele Suzuki team bedanken. Zij allen hebben dit jaar een prima prestatie geleverd. Nu moet ik snel gaan denken aan mijn rallytoekomst, maar ik hoop ook in de toekomst deel uit te kunnen blijven maken van de Suzuki-familie.â

Urmo Aava:
Urmo Aava: "Gelukwensen voor P-G en het gehele team. Hij heeft het hele jaar goed gereden en hij verdient de titel. Natuurlijk is een tweede plaats niet zo goed als de eerste, maar het is voor Suzuki een uitstekend resultaat om in het Junior Championship op de eerste en de tweede plaats te eindigen."

Nobuhiro 'Monster' Tajima, team manager:
"Felicitaties voor P-G en Jonas met hun tweede kampioenstitel. Ze hebben het hele seizoen uitstekend en volwassen gereden. Ik vind het spijtig voor Urmo en Kuldar, die voor ons dit jaar ook goed hebben gepresteerd. Maar het meest van al ben ik blij voor Suzuki: om als eerste en tweede te eindigen in het Junior Championship â nadat in 2002 voor het eerst werd deelgenomen - is een fantastische beloning voor alle jaren van passie, toewijding en hard werken."