AutoRai

Dankzij tweede plaats Grönholm in Corsica blijft Ford op kop in het WRC

(10/15/2007)
Marcus Grönholm en Timo Rautiainen zijn als tweede geëindigd in de Rallye de France in Corsica waardoor het Ford World Rally Team op kop is gebleven in de rangschikking van het FIA World Rally Championship voor zowel de rijders als de merken.

Het was de 11^e podiumfinish in 13 rallies voor de Finnen in hun Ford Focus RS World Rally Car. Teamgenoten Mikko Hirvonen en Jarmo Lehtinen Focus RS leverden een puike prestatie door na een crash op de eerste dag toch nog een punt te scoren voor het merkenkampioenschap.

BP-Ford voert het wereldkampioenschap voor de merken aan met een voorsprong van 32 punten en ligt op koers voor de prolongatie van de wereldtitel. Grönholm leidt de stand voor de rijders met een voorsprong van vier punten met nog drie ronden te gaan in Japan, Ierland en Engeland. Hirvonen blijft derde in de rijderstabel.

De rally op Corsica staat bekend als het ultieme asfalt event in de WK-serie en wordt gekenmerkt door smalle, bochtige weggetjes hoog in de bergen aan de westkust van het eiland in de Middellandse Zee. De rijders moesten in drie dagen 15 klassementsproeven afleggen met een totale lengte van 344.22 kilometer. Door het prachtige zomerweer was de bandenkeuze op geen enkel moment een probleem.

Na de start ging Grönholm enkele proeven aan de leiding totdat aartsrivaal Sébastien Loeb hem passeerde. Op de laatste dag besloot de Finse Ford-rijder zijn plaats te consolideren en om geen onnodig risico te nemen. âIk kon hier niet winnen dus de tweede plaats was het best mogelijke resultaat," aldus Grönholm. "Ik heb slechts twee punten in moeten leveren ten opzichte van Loeb tijdens één van de moeilijkste rallies uit de WK-reeks en ik sta nog steeds op kop na twee achtereenvolgende rallies op asfalt. En zoals bekend is dat mijn minst favoriete wegdek. Ik moest vandaag flink gas geven want Dani Sordo drong behoorlijk aan en ik kon hem niet dichterbij laten komen. De eerste dag zat ik vlak achter Loeb maar op zaterdag kon ik hem niet bijhouden, hoewel ik op asfalt nu veel constanter rijd dan vorig jaar.â

"Het zal er de komende drie rallies om spannen en ik heb echt geen idee wie er wereldkampioen gaat worden. Een voorsprong van vier punten is gering met nog drie rallies te gaan. Hier kon ik niet beter presteren en Japan zal behoorlijk zwaar worden. Toch heb ik veel vertrouwen,â voegt hij er aan toe.

Hirvonen crashte op de eerste dag nadat hij een betonblok had geraakt maar de 27-jarige Fin kon de volgende dag, onder de SupeRally reglementen weer van start gaan, vanaf een 63^e plaats. Vanaf dat moment was hij bezige met een gestage opmars, terwijl hij tevens zijn pace notes kon checken voor volgend jaar. Zijn doorzettingsvermogen werd beloond met een 13^e plaats. Ook behaalde hij daarmee nog een WK punt.

âHet was een weekend met ups en downs maar uiteindelijk ben ik nog niet eens ontevreden," verklaarde de Fin aan de finish. "Ik dacht niet nog door te kunnen gaan na de crash, maar onze monteurs hebben fantastisch werk geleverd. En dat punt is dan ook dankzij hen. Ik ben natuurlijk teleurgesteld dat ik niet hoger ben geëindigd. Toch ben ik blij met dat ene punt. Het was goed voor ons zelfvertrouwen en zelfs op de laatste KP heb ik mijn pace notes nog twee keer kunnen verbeteren. Die moeten nu voor volgend jaar goed zijn."

BP-Ford team directeur Malcolm Wilson was opgetogen over het resultaat. "Marcus deed het prima in een rally die hem in principe niet ligt, terwijl Mikko zich op een opmerkelijke manier heeft teruggeknokt. Dat was een uitstekende prestatie want ieder punt telt.

Ford TeamRS directeur Jost Capito was eveneens tevreden over de resultaten: âVorig weekend twee keer op het podium en nu weer een podiumplaats, en dat binnen één week. Wij hebben het prima gedaan en wij staan in beide kampioenschappen nog op kop. Met vier punten verschil tussen Marcus en Loeb zal het de komende drie rallies nog behoorlijk spannend worden.â

Ford Focus-rijder Jari-Matti Latvala legde beslag op de vierde plaats en liet daarmee Subaru-rijders Petter Solberg en Chris Atkinson achter zich.

Na twee opeenvolgende asfaltrallies verplaatst de rallykaravaan zich over vier weken naar Japan voor weer een onverharde rally. De Rally Japan wordt van 25 tot 28 oktober verreden op het meest noordelijke eiland Hokkaido.