AutoRai

Lexus IS-serie beste middenklasser bij AutoWeek Tevredenheids Trofee 2007

(10/15/2007)
De enige deelnemende Lexus aan het grote jaarlijkse AutoWeek tevredenheidsonderzoek, de IS-serie, is voor de tweede keer winnaar geworden in de zwaar bevochten middenklasse. In de totaaluitslag pakte de Lexus IS een eervolle derde plaats. Ook in voorgaande jaren scoorde de Lexus IS steeds uitstekend. Het is het vijfde jaar op rij â sinds de eerste keer dat de Lexus IS verkiesbaar was â dat de auto hoog in de einduitslag te vinden is.

Ook in voorgaande jaren scoorde de Lexus IS steeds uitstekend. Het is het vijfde jaar op rij â sinds de eerste keer dat de Lexus IS verkiesbaar was â dat de auto hoog in de einduitslag te vinden is.

Net als bij voorgaande overwinningen scoort de Lexus IS in de middenklasse â waarin het veelal gaat om zakelijk gereden autoâs â vooral op zaken als betrouwbaarheid, kwaliteit en dynamische rijeigenschappen (sturen, remmen, schakelen).

Het is trouwens niet alleen bij de AutoWeek Tevredenheids Trofee dat Lexus hoog eindigt. Het merk stond bijvoorbeeld voor de zevende keer aan de top in het onderzoek naar klanttevredenheid dat onderzoeksbureau J.D. Power & Associates in het Verenigd Koninkrijk verrichtte. Na de eerste vijf overwinningen op rij, in 2005, sleepte Lexus de â2005 Gold Awardâ in de wacht. Bovendien kwam Lexus in dit onderzoek als marktleider naar voren op het gebied van design, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Lexus maakt deel uit van het Toyota concern. Samen met vijf Toyotaâs bezet de Lexus IS in het algemeen klassement van de AutoWeek Tevredenheids Trofee 2007 zes van de eerste negen plaatsen. In drie van de zes segmenten scoorden Toyotaâs en de Lexus IS de eerste plaats.

De Lexus IS-serie is leverbaar met een 2,5 liter benzinemotor (IS 250) en een 2,2 liter dieselmotor (IS 220d).