Gemeente Barneveld


Drie gewonden bij Veenhuizenrally

Tijdens de Veenhuizenrally in Kootwijkerbroek zijn zaterdagavond drie gewonden gevallen. Eén van de deelnemers aan de autorally kwam, waarschijnlijk vanwege een technisch mankement aan zijn auto, terecht in het publiek. De autorally werd door de organisatie per direct stilgelegd. Aanwezige artsen en verpleegkundigen hebben eerste hulp verleend.

De gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De organisatie van het evenement heeft bevestigd, dat twee van de drie gewonden schaafwonden en kneuzingen hebben opgelopen, de derde vermoedelijk een botbreuk.

De Veenhuizenrally werd dit jaar voor de achtste keer verreden. De gemeente Barneveld verleent ieder jaar een vergunning voor deze autorally. Op basis van de vergunning treft de organisatie uitgebreide veiligheidsmaatregelen. In de geschiedenis van de Veenhuizenrally is het de eerste keer, dat belangstellenden gewond raken. De politie heeft bevestigd, dat de in de vergunning vastgelegde veiligheidsmaatregelen in orde waren.

Dodelijk ongeval
Eerder op deze zaterdag kwam een 46-jarige inwoner uit Barneveld om het leven op de Wesselseweg, toen hij de macht over het stuur van zijn motor verloor en op een personenbusje botste. Dit dodelijk ongeval hield géén verband met de Veenhuizenrally.

Barneveld, 13 oktober 2007
Persbericht 07120
Mutatiedatum 15/10/2007