Weten wat personeel waard is

15/10/2007 09:46



Kenniscentrum EVC



Wat een professional leert tijdens het werk is van onschatbare waarde voor bedrijven. Maar hoe weet je nu wat een werknemer al kan? Door het Erkennen van Verworven Competenties (EVC) maakt u snel en goedkoop zichtbaar wat mensen hebben geleerd. Zonder daarvoor weer naar school te hoeven kunnen vakmensen hun kennis en ervaring omzetten in erkende diploma's of certificaten.

Dat is grofweg de inzet voor de EVC-dag die in november voor de zevende keer wordt georganiseerd. De publieke sector ontmoet de private sector. De ministeries van OCW en SZW zetten samen met tientallen organisaties die een EVC-erkenning afgeven (EVC-aanbieders) in op een nog grootser evenement dan voorgaande jaren. De dag vindt plaats in De Fabrique in Utrecht en begint om 9.00 uur.

De ontmoetingsplek voor professionals
"De EVC-dag is dé plek waar bedrijfsleven, overheden, onderwijsinstellingen en kenniscentra elkaar ontmoeten. Wat dacht u van een college 'Starten met EVC voor werkgevers', verzorgd door Jan de Wit van Shell Nederland Chemie? Kennismaken met EVC-aanbieders? Ook dat kan! Zowel 'EVC-beginners' als 'EVC-gevorderden' hebben na deze dag voldoende gereedschap in handen om zelf (weer) aan de slag te gaan met EVC!", aldus Erik Kaemingk van het Kenniscentrum EVC.

Leven lang leren
De dag wordt geopend door Marja van Bijsterveldt, staatssecretaris van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Het ministerie van OCW vindt het belangrijk dat mensen hun kennis en vaardigheden op peil houden. En dat het voor iedereen mogelijk is om te blijven leren, ook tijdens de loopbaan. Het instrument EVC past in dit straatje. 's Middags is een gevarieerd programma met presentaties, workshops en een heuse EVC-beurs.

Prijswinnaars
De dag wordt op spectaculaire wijze afgesloten, onder meer met de uitreiking van de EVC-prijs voor het meest geslaagde EVC-traject. De prijs wordt uitgereikt door de juryvoorzitter Hanneke Berber (lid Raad van Bestuur CWI). Naast bovengenoemde prijs wordt ook de Ginjaar-Maas Prijs tijdens de EVC-dag bekendgemaakt. Een prijs voor projecten en initiatieven die volwassenen stimuleren tot (verder) leren om zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Meer informatie en inschrijven: www.kenniscentrumevc.nl/evcdag2007





http://www.kenniscentrumevc.nl/evcdag2007