Persberichten Heuvelrug, 10.15 uur

Utrecht, 15-10-2007

Motorrijders onderuit

RHENEN Op de Grebbeweg is zondag 14 oktober een 29-jarige man uit Opheusden gewond geraakt nadat hij met zijn motor ten val was gekomen. Omstreeks 15.55 uur reed de man over de N225 en moest remmen voor autos die voor hem ter hoogte van de begraafplaats afremden. De man had dit te laat door en ging onderuit. Hij liep letsel op aan zijn hand en knie en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

RHENEN Zondagmiddag is een 59-jarige motorrijder uit Renkum gewond geraakt nadat hij met zijn voertuig ten val was gekomen onderaan de Grebbeberg.

Omstreeks 16.50 uur kreeg de politie een melding van het ongeval. Het bleek dat de man over de Provinciale weg N225 uit de richting van Rhenen kwam rijden en in een bocht met de Nude zo hard moest remmen, dat hij onderuit ging. Hij liep een open beenfractuur op en is per ambulance naar het Gelderse Valleiziekenhuis vervoerd. Zijn motor is weggesleept.

Wielrenner gewond

DOORN Een 46-jarige man uit Austerlitz is zondag 14 oktober gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto.

Omstreeks 11.45 uur kreeg de politie de melding dat een wielrenner was aangereden. Het bleek dat een 45-jarige automobiliste uit Doorn met haar auto over de Berkenweg reed en de Driebergsestraatweg op wilde rijden. Ze zag te laat dat de wielrenner over het fietspad aan kwam rijden en kon niet meer op tijd remmen. De man kwam via de auto op het wegdek terecht en bleef liggen. De politie en ambulance werden gebeld. Ambulancepersoneel stabiliseerde de man en heeft hem naar het Diaconessenhuis in Zeist vervoerd. Zijn letsel is onbekend.

Diefstal door babbeltruc

DOORN Een bewoonster van de Oranjelaan in Doorn is zondag 14 oktober tussen 17.15 en 17.40 uur slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Twee vrouwen belden aan bij de bewoonster en zeiden dat ze bij de thuiszorg werkten. Ze vroegen of ze binnen mochten komen en begonnen, eenmaal binnen, met een vaag verhaal. Daarna verlieten ze de woning en korte tijd later werd de vrouw gebeld door de politie. Haar bankpas was aangetroffen bij twee vrouwen en de agent wilde haar pas wel voor haar blokkeren, maar had dan wel de pincode nodig. De vrouw dacht dat ze de politie wel kon vertrouwen en gaf haar code. Vervolgens twijfelde de vrouw toch en belde ze terug naar de politie, die naar aanleiding van haar verhaal direct een onderzoek heeft ingesteld.

Signalementen:

Vrouw 1: 20-25 jaar oud, 1.60-1.70 meter lang, slank, blanke huidskleur met lichte tint, zwart, vettig krullend haar tot in de nek. Sprak goed Nederlands maar met een licht accent (mogelijk Turks / Marokkaans)

Vrouw 2: Leeftijd tussen 15-18 jaar, licht getinte huidskleur, gezet figuur, boller gezicht, kort zwart glad haar en een piercing onder haar onderlip.

Heeft u informatie over de verdachten, belt u dan met de politie van het district Heuvelrug, via tel: 0900-8844. Tot slot: geef nooit uw pincode af, ook niet aan bankmedewerkers of de politie, die hier nooit naar zullen vragen.

Getuige houdt inbreker aan

DRIEBERGEN RIJSENBERG Op de Esmeijerlaan heeft een getuige zondag 14 oktober een inbreker aangehouden.

Omstreeks 16.10 uur was een man zijn hond aan het uitlaten. Hij zag twee jongens bij een woning aan de Rosariumlaan staan. Ze hadden een beeldscherm in hun handen en probeerden een brommer te starten. De getuige vertouwde het niet en wilde de jongens aanhouden. Ze gingen er vandoor, maar het lukte om één van hen op de Esmeijerlaan aan te houden. De getuige droeg de jongen, een 14-jarige inwoner van Driebergen-Rijsenburg, over aan de gewaarschuwde politie. De jongen is ingesloten voor nader onderzoek.

Signalement andere verdachte: 16 - 17 jaar oud, licht getinte huidskleur, gezet postuur, 1.75 - 1.80 meter lang, kort zwart haar, droeg een groene trui met capuchon.

Getuigen wordt verzocht te bellen met de politie van het district Heuvelrug via 0900-8844.

Laatst gewijzigd 15-10-2007 10:11 | © Politie Utrecht