Persberichten district lekstroom, 10.15 uur

Utrecht, 15-10-2007

Te veel

NIEUWEGEIN Op zondagavond 14 oktober werd een automobilist aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 21.40 uur controleerden agenten een automobilist op de Ruiterstede. De automobilist, een 23-jarige man uit Almere, had te veel gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Almeerder 530 ug/l, bijna 2,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Onsportief

NIEUWEGEIN Op zondag 14 oktober ging een voetballer een andere voetballer te lijf.

Rond 13.30 uur kreeg de politie de melding dat bij een voetbalwedstrijd in Nieuwegein een voetballer door een tegenstander was mishandeld. Ter plaatse bleek dat een 26-jarige voetballer uit Vleuten bij een opstootje in het veld een 19-jarige tegenstander uit Nieuwegein een vuistslag tegen zijn wenkbrauw had gegeven. Daardoor was de wenkbrauw opengebarsten.

De Vleutenaar werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De Nieuwegeiner ging naar het ziekenhuis, waar zijn verwonding werd gehecht.

Uiteindelijk wenste het slachtoffer geen aangifte van mishandeling te doen. Hij wilde de zaak graag in een gesprek met de verdachte uitpraten. Door de scheidsrechter zal de KNVB in kennis worden gesteld. De voorzitters van de twee clubs zegden toe passende maatregelen te nemen.

Politie onderzoekt serie inbraken

HOUTEN - De politie stelt een onderzoek in naar een serie woninginbraken die de afgelopen weken plaatsvonden in woningen in diverse wijken. Er werd ingebroken in woningen aan de Lelietuin, Meeuwenweide (2x), Kamillehof (2x), Boterbloemhof (3x), Klaprooshof, Dovenetelhof, Hoofdbladhof en Haven-oord.

Buit

Uit de woningen werden naast persoonlijke goederen zoals portemonnees, bankpassen en hand)tassen, ondermeer laptops, een digitale camera en bankpassen gestolen. De politie heeft inmiddels een buurtonderzoek ingesteld en rechercheurs van de Forensische Opsporing onderzochten de woningen op bruikbare sporen.

Preventietips

In veel gevallen kwam men de woning binnen door gebruik te maken van de zogenaamde hengelmethode. Daarnaast werd in een aantal gevallen de cilinder van het slot gebroken. Het hengelen is vrij eenvoudig te voorkomen. Draai overdag, savonds en natuurlijk juist s nachts, het slot op het nachtslot en haal de sleutel daarna uit het slot. Het afbreken van de cilinder kan worden voorkomen door goedgekeurd veiligheidsbeslag aan te (laten)brengen. Kijk voor deze en meer preventietips op www.politiekeurmerk.nl.

Aangehouden jongeren bekennen serie misdrijven

NIEUWEGEIN De politie heeft de afgelopen dagen vier jongeren aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij ruim 20 misdrijven in Lopik, Benschop, Cabauw, Linschoten, IJsselstein en Schoonhoven.

Uit onderzoek naar onder meer een beroving van een 17-jarige jongen in IJsselstein op 2 september kwam de recherche van de politie Lekstroom op het spoor van een groep jongeren uit Lopik. Vier jongeren, in de leeftijd van 15 en 17 jaar uit Lopik en Polsbroek zijn de afgelopen dagen aangehouden en worden verdacht van het plegen van ruim 20 misdrijven zoals een inbraak in een praktijk voor fysiotherapie en een opslagplaats in Lopik. Ook worden zij verdacht van het plegen van een viertal berovingen in IJsselstein en Linschoten. Twee 17-jarige jongens uit Lopik en Polsbroek zijn na verhoor geschorst. De andere twee verdachten zitten nog in voorarrest. Het onderzoek wordt voortgezet en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Laatst gewijzigd 15-10-2007 10:17 | © Politie Utrecht