Persberichten Rijn & Venen, 10.15 uur

Utrecht, 15-10-2007

Poging straatroof

WOERDEN In de vroege ochtend van zondag 14 oktober wilden twee verdachten kennelijk de gsm van een jongen stelen.

Rond 03.50 uur liep een 16-jarige jongen met twee vrienden over de Wilhelminaweg. Hij had zijn mobiele telefoon in zijn handen. Er kwam een jongen naar hem toelopen, die hem om zijn gsm vroeg, hij weigerde dat. Eén van zijn vrienden maakte een opmerking, waarop die vriend een harde zet van de verdachte kreeg en ten val kwam. Ook de andere vriend werd door de verdachte geduwd en viel. Daarna liep de verdachte weg.

Vervolgens kwam een tweede jongeman op het groepje van drie vrienden aflopen. Hij bedreigde hen verbaal met de dood, liep weg en voegde zich bij de eerste verdachte: kennelijk hoorde het tweetal bij elkaar. Daarna voegde zich nog een meisje bij het tweetal, waarna zij over de brug wegliepen.

De twee jongens en het meisje waren tussen de 17 20 jaar. De eerste jongen had een blanke huidskleur en was ongeveer 1.80 meter. De tweede jongen was van dezelfde lengte, maar had een licht getinte tot bruine huidskleur. Het meisje had een bruine huidskleur, was ongeveer 1.60 meter, had een dun postuur en donker haar in een staart. De 16-jarige jongen uit Woerden deed aangifte bij de politie.

Aan getuigen die de poging tot diefstal met geweldpleging hebben gezien of die menen de verdachten te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Korte alcoholcontrole

HARMELEN Op zondagavond 14 werd een automobilist bij een korte alcoholcontrole aangehouden.

Aan het einde van de zondagavond moesten op de Dorpstraat vier automobilisten blazen. Eén van hen, een 36-jarige automobilist uit IJsselstein, had te veel gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 275 ug/l, terwijl de wettelijke grens 220 ug/l is. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.

Tegen middengeleider

WOERDEN Op zondagavond 14 oktober reed een automobilist tegen een middengeleider. Hij bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken.

Rond 23.15 uur reed een 56-jarige automobilist uit Woerden over de Josef Israellaan in de richting van de Rembrandtlaan. Daar reed hij met zijn linkervoorwiel tegen de stoeprand van een middengeleider en raakte met zijn spiegel de reflecterende verkeerspaal, waardoor de spiegel werd vernield. Vervolgens reed de Woerdenaar door.

Agenten gingen ter plaatse en de middengeleider bleek geen schade te hebben opgelopen. Vervolgens kwam de melding dat een man op de Rietveld zijn band stond te wisselen. De agenten gingen daarheen en troffen daar de 56-jarige automobilist aan. Door de aanrijding met de stoeprand, was zijn band lek geraakt. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 485 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Twee keer in dezelfde auto

WOERDEN In de nacht van zondag 14 op maandag 15 oktober werden achter het stuur van dezelfde auto twee verdachten aangehouden.

Op de Iepenlaan werd rond 00.55 uur een 39-jarige automobilist uit Woerden gecontroleerd. Hij had te diep in het glaasje gekeken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 420 ug/l, bijna het dubbele van het wettelijke maximum. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Rond 02.45 uur zagen agenten dezelfde auto over de Rembrandtlaan rijden. Nu zat niet de 39-jarige Woerdenaar achter het stuur, maar een 38-jarige plaatsgenoot. Ook hij had te veel gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse blies hij 480 ug/l. Ook tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Bromfietsster gewond

LOENEN AAN DE VECHT Op zondag 14 oktober raakte een bromfietsster gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 11.40 uur reed een 46-jarige Poolse automobilist over de Bloklaan, komende uit de richting van de Rijksstraatweg. Bij een hotel sloeg hij rechtsaf, maar door de laagstaande zon zag hij niet dat over het fietspad hem een 17-jarige bromfietsster uit Loenen aan de Vecht tegemoet kwam. De bromfietsster werd door de auto geschept en raakte gewond.

Met onder andere een gebroken been werd het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis in Hilversum gebracht.

Laatst gewijzigd 15-10-2007 10:15 | © Politie Utrecht