Datum: 15 oktober 2007


---
Noordwijk Onderzoek naar vechtpartij De politie doet onderzoek naar een vechtpartij tussen jongeren. Dit gebeurde op zaterdag 13 oktober, rond 02.15 uur, op de Hoofdstraat. De politie heeft twee aangiften van mishandeling en poging diefstal pinpas in behandeling. De aangiften werden gedaan door een 17 jarig meisje uit Lisse en een 18 jarige jongen uit Buiten-Kaag. Voor het meisje was medische hulp nodig om enkele hechtingen te zetten. De politie hield een 19 jarige jongen uit Leiden als verdachte aan. Hij is hangende het verdere onderzoek weer in vrijheid gesteld. De politie hoopt de komende dagen duidelijk te krijgen wat zich precies daar heeft afgespeeld en wie er aangemerkt kunnen worden als verdachten.

De Zilk Aanhouding schennispleger De politie heeft zaterdag 13 oktober rond het middaguur op de Beeklaan een 27 jarige man uit Haarlem aangehouden. De politie had die morgen twee meldingen gekregen dat een man op de Beeklaan aan voorbijgangers zijn geslachtdeel liet zien. Een 14 jarige jongen uit De Zilk was hier ook ongewild getuige van. De verdachte is na zijn verhoor weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Leiden Inbraak in apotheek In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 oktober, is er ingebroken in een apotheek aan de Rosmolen. De voordeur was ontzet waardoor het inbraakalarm was geactiveerd en de eigenaar gewaarschuwd werd. De voordeur was ontzet en uit de apotheek was een geldbedrag weggenomen. De politie werd gebeld en de schade werd hersteld. Een uur later, rond 05.00 uur, ging wederom het alarm af. De eigenaar ging voor de tweede keer ter plaatse en zag twee jongens aan de voorzijde van het pand. Op het moment dat de politie aan kwam rijden, vluchtten de twee verdachten. Uit het pand was wederom een geldbedrag weggenomen. De politie maakte in de omgeving een zoekslag naar de twee jongens en hield een mogelijke verdachte aan op de Gooimeerlaan. De verdachte, een 16 jarige Leidenaar, werd op het politiebureau ingesloten voor nader onderzoek. Leiden Aanhoudingen na mishandeling

De politie heeft op zondag 14 oktober, rond 04.50 uur, drie jongens van 18 jaar afkomstig uit Leiden en Oegstgeest aangehouden op verdenking van het mishandelen van twee leeftijdsgenoten uit Leiden. De jongeren kenden elkaar niet, maar waren die nacht met elkaar in aanraking gekomen. Eerst ontstond er een vechtpartij met een van de aangevers en het groepje Leidenaren. De tweede aangever kwam tussenbeiden, maar kreeg vervolgens ook klappen. Het groepje jongens is vervolgens door de politie aangehouden. Leiden Politie houdt verdachte aan van geweld

De politie heeft op zondag 14 oktober, rond 02.50 uur, een verdachte aangehouden nadat hij in een uitgaansgelegenheid aan de Breestraat zonder aanleiding een klap in het gezicht van een 31 jarige man uit Leiderdorp. De Leiderdorper deed aangifte. De politie kon de verdachte, een 35 jarige man uit Leiden, aan de hand van het opgegeven signalement aanhouden. De politie maakt proces-verbaal tegen de Leidenaar op. Leiden Politie houdt verdachte aan van mishandeling

De politie heeft op zaterdag 13 oktober, rond 15.40 uur, een 57 jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 20 jarige man uit Oegstgeest. De twee kwamen elkaar op de Haarlemmerstraat tegen. Zonder aanleiding reageerde de verdachte agressief op de 20 jarige. Hij sloeg met een stok in de nek van de 20 jarige man. De 20 jarige heeft daarop de politie gebeld en op basis van het opgegeven signalement is de verdachte aangehouden. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. Alphen aan den Rijn Beroofd van tas Een 32 jarige Alphenaar is zondag 14 oktober rond 04.15 uur beroofd van zijn tas. De Alphenaar fietste over het fietspad tussen het Stadhoudersplein en de Prinses Marijkestraat. Twee inzittenden van een blauwe Volkswagen Golf hielden hem staande en eisten onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp zijn tas. De twee zijn daarna in de auto gestapt en weggereden. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Alphen aan den Rijn Diefstal uit bedrijf Zaterdag 13 oktober werd rond 04.15 uur ingebroken bij het Kruidvat op winkelcentrum de Ridderhof. Er werd een ruit ingegooid om binnen te komen. Vervolgens werd een hoeveelheid parfums gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Alphen aan den Rijn Woninginbraak, heli ingezet bij zoekactie Een politiehelikopter van het Korps Landelijke Politiediensten heeft vrijdag 12 oktober rond 17.15 uur assistentie verleend bij een zoekactie naar een inbreker. De bewoonster was net voor korte tijd de deur uit toen een getuige even voor 16.30 uur zag hoe een getuige een inbreker via het dak de woning aan de Rosmolen inklom. De politie werd gebeld waarna er direct werd gezocht naar de inbreker. De zoekactie leverde echter geen aanhouding op. Uit de woning werd een laptop, een mobieltje en een fotocamera gestolen. Het onderzoek duurt nog voort.

Leiderdorp Aanhoudingen De politie heeft vrijdagavond 12 oktober drie Leiderdorpers van 15 jaar aangehouden voor het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs. De jongens konden zich niet legitimeren nadat agenten hen staande hadden gehouden na een melding van overlast op het Van Alphenplein. Jongeren hadden daar bierflesjes kapot gegooid. Een aantal van hen was er vandoor gegaan, enkelen bleven staan.

Roelofarendsveen Auto over de kop Een 23 jarige automobilist uit Oude Wetering is zaterdag 13 oktober even voor 18.30 uur met zijn auto over de kop geslagen op het Veenderveld. Door nog onbekende oorzaak verloor de automobilist de controle over zijn auto en heeft vervolgens een stoeprand geraakt. De auto reed hierna tegen een verkeerszuil, sloeg over de kop en kwam op zijn zijkant tot stilstand. De bestuurder werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Waddinxveen Inbraak slaagt niet Een inbraak in een woning aan de Anna Paulownastraat is maandag 15 oktober niet geslaagd omdat de bewoner hem stoorde. Rond 04.30 uur liep de bewoner naar beneden en zag de inbreker buiten bezig. De betrapte inbreker sloeg op de vlucht. De politie heeft hem nog niet kunnen achterhalen.

Gouda Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Scharroosingel. Dit gebeurde in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 oktober tijdens de afwezigheid van de bewoner. Uit de woning zijn een spelcomputer, een televisie en een aantal dvd's gestolen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor. --- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --