Politie Groningen

Maandag 15 oktober 2007

Provincie Groningen, 15-10-2007

Oldekerk: onder invloed in de sloot

Een 25-jarige automobilist uit Niekerk is zondagmorgen onder invloed van alcohol in een sloot gereden. De man reed over de Mensumaweg in Oldekerk toen hij door onbekende oorzaak in de naastgelegen greppel terecht kwam. Hij kon zelf uit het voertuig komen. Agenten die ter plaatse kwamen zagen wel het voertuig, maar de bestuurder was nergens te bekennen. Via het kenteken wisten de dienders waar de man woonde. Daar troffen ze de automobilist aan. Hij bleek te hebben gedronken. In zijn bloed zat een alcoholpromillage van ruim 0,7 promille. Tegen de Niekerker wordt proces-verbaal opgemaakt.

Lauwersoog: motorrijder gewond

Een 53-jarige motorrijder uit Sappemeer is zondagmiddag in Lauwersoog gewond geraakt toen hij een aanrijding probeerde te voorkomen. De man reed op de Kustweg en wilde afslaan naar de Strandweg. Een tegemoetkomende automobilist (53) uit Zuidhorn reed op dezelfde weg en wilde ook afslaan naar de Strandweg. De Zuidhorner zag de motorbestuurder vermoedelijk over het hoofd. Om een aanrijding te voorkomen moest de Sappemeerster krachtig afremmen. Hierbij kwam hij ten val en raakte gewond aan zijn schouder. De man is voor controle naar een ziekenhuis gebracht.

Uithuizermeeden: man aangehouden

De politie heeft zondagavond op de Onnemaweg in Zandeweer een 34-jarige man uit Kantens aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. De politie kreeg een melding dat in de Hoofdstraat in Uithuizermeeden een fiets was gestolen. Doordat er een goede omschrijving werd gegeven, konden agenten de man uit Kantens in Zandeweer achterhalen. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Uit de alcoholtest kwam naar voren dat de man ruim 1,85 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Marum: lege bietenwagen gekanteld

Een lege bietenvrachtwagen is zondagavond op de A7 nabij de afslag Frieschepalen gekanteld. De 59-jarige bestuurder uit Noordhorn raakte daarbij gewond aan zijn gezicht. De man is vermoedelijk onwel geraakt en kwam daardoor met zijn vrachtwagen met oplegger in een sloot tot stilstand. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Wedde: automobilist tegen fietsster

Een 24-jarige fietsster uit Vlagtwedde is zondagmiddag gewond geraakt in Wedde. De vrouw fietste over de Lageweg en kreeg op de kruising met de afrit van de N368 geen voorrang van een 34-jarige automobililst. De automobilist uit Vlagtwedde had een aantal andere fietsers wel voorrang verleend, maar heeft zijn plaatsgenoot over het hoofd gezien. De vrouw is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Scharmer: vrouw valt uit scootmobiel

Een 58-jarige vrouw uit Kolham is zondagmiddag gewond geraakt toen zij uit haar scootmobiel viel. De vrouw reed over de Hoofdweg in Scharmer en nam daar een bocht naar het fietspad. Doordat zij met te hoge snelheid door de bocht ging, raakte haar scootmobiel uit balans en kantelde. De vrouw is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Veendam: vrouw gewond in horecagelegenheid

Een 50-jarige vrouw uit Muntendam is zondagavond gewond geraakt in een horecagelegenheid aan het Boven Oosterdiep. Een 53-jarige medewerker wilde het horecapand sluiten, maar kreeg daardoor onenigheid met een 56-jarige bezoeker uit Veendam en de vrouw uit Muntendam. De onenigheid mondde uit in een ruzie waarbij de vrouw gewond raakte. Ze is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek.

Groningen: automobiliste ziet tegenligger over hoofd

Bij een aanrijding tussen twee automobilisten op de kruising Eikenlaan met de Elzenlaan in Groningen zijn beide voertuigen zwaar beschadigd geraakt. Een 44-jarige automobiliste uit Groningen reed zondagmorgen op de Eikenlaan en wilde afslaan naar de Elzenlaan. Ze zag daarbij een tegemoetkomende automobilist uit Heerlen (25) over het hoofde. Hij kon een aanrijding niet voorkomen. De automobiliste kon na behandeling door het ambulancepersoneel naar huis. De 25-jarige Limburger moest naar het ziekenhuis. Hij verklaarde tegen de agenten alcohol te hebben genuttigd. Er zal een bloedproef van hem worden afgenomen. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: Stadjer zonder gordel

Een 32-jarige Stadjer is zondagmorgen in de Nieuwstad aangehouden. Agenten zagen hem zonder autogordel rijden. Bovendien gaf hij geen enkele keer richting aan toen hij afsloeg. Bij zijn staandehouding bleek hij het niet eens te zijn met de agenten. Bovendien weigerde hij mee te werken aan een blaastest en hij had geen rijbewijs. Hij werd aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: ruim 3 promille op de bromfiets

Een 33-jarige bromfietser uit Groningen is zondagavond op de Da Costastraat aangehouden. De politie kreeg een melding dat de Stadjer zonder helm en dronken op zijn brommer reed. Bovendien was hij er ook vanaf gevallen. Een buurman verwijderde de bougiedop, zodat de bromfiets niet meer kon starten. De man bleek een hoofdwond te hebben van de val. Ambulancemedewerkers hebben de man ter plaatse behandeld. Een blaastest wees vervolgens uit dat hij onder invloed was. Op het bureau bleek hij met ruim 3 promille alcohol in zijn bloed zwaar onder invloed te zijn. Daarnaast bleek ook de bromfiets niet verzekerd te zijn. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.