Gemeente Anna Paulowna


Verspreiding rampenfolder in Anna Paulowna

In de week van 15 tot en met 20 oktober laat de gemeente Anna Paulowna onder de inwoners een rampenfolder verspreiden.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft de folder uitgegeven in het kader van de Denk vooruit fase 2-campagne. Bij de start van de campagne in september 2006 werd over vijf rampen gecommuniceerd. In de vervolgcampagne zijn hier zes rampen aan toegevoegd. De overheid wil de inwoners beter informeren over de (mogelijke) risicos in hun omgeving en over de voorbereidingen die ze kunnen treffen om de risicos zo laag mogelijk te houden.

De folder wordt huis-aan-huis bezorgd en bevat algemene informatie over wat te doen bij grote branden, uitval van stroom, gas, water of telefoon, overstroming, het vrijkomen van gevaarlijke stoffen, terroristische aanslagen, verkeersrampen, kernrampen, het instorten van grote gebouwen, ziektegolven, ordeverstoringen in grote menigten en extreme weersomstandigheden.

Meer gedetailleerde informatie over de risicos in de gemeente Anna Paulowna kunnen inwoners zien op de risicokaart van de provincie (zie www.annapaulowna.nl /bij alarm) of op www.crisis.nl. Ook in de gemeentegids 2007 is veel te lezen over de risicos in de gemeente Anna Paulowna.