Gemeente Schouwen-Duiveland


Scharendijke

Lintje voor brandweerman Wandel uit Scharendijke

Publicatiedatum: 15 oktober 2007
Datum laatst gewijzigd: 15 oktober 2007


- PERSBERICHT -

Datum

Lintje voor brandweerman Wandel uit Scharendijke

Vrijdagavond 12 oktober ontving de heer J.K. Wandel (48) uit Scharendijke een Koninklijke onderscheiding. De heer Wandel is reeds eenentwintig jaar werkzaam voor de vrijwillige brandweer van Schouwen-Duiveland, post Scharendijke. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester J.J.P.M. Asselbergs spelde de versierselen op, tijdens de korpsavond.
De benoeming vloeit voort uit het per 1 mei 2005 gewijzigde beleid voor brandweervrijwilligers. Daarin is opgenomen dat brandweerlieden met een vrijwillig dienstverband van twintig jaar mogen worden voorgedragen voor een Koninklijke onderscheiding. Voorheen gebeurde dit pas na het uit dienst treden bij de brandweer en een dienstverband van tenminste 20 jaar.
Sinds 1986 is de heer Wandel lid van de vrijwillige brandweer in zijn woonplaats. Hij is brandmeester van de dienstgroep Scharendijke, instructeur en jurylid tijdens brandweerwedstrijden en tussen 1989 en 1999 was hij medeoprichter en secretaris van de personeelsvereniging van de brandweer.
Naast zijn inzet voor de veiligheid van de regio Scharendijke, heeft de heer Wandel zich sinds 1978 ook bestuurlijk ingezet. In de jaren tachtig was hij penningmeester van de ijsvereniging in Renesse. Tussen 1991 en 2002 was de heer Wandel, als secretaris en voorzitter van de ouderraad, betrokken bij de lagere school van Scharendijke en lid van de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad van de christelijke scholen te Schouwen-Duiveland. Momenteel is hij nauw betrokken bij de plaatselijke voetbalvereniging ZSC'62, als lid van de bestuurskamerdienst.