Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Essent Toernooi in Hoogeveen

In het raadhuis van Hoogeveen wordt tot zaterdag 20 oktober het elfde Essent Schaaktoernooi gespeeld. De kroongroep bestaat uit een dubbelrondige vierkamp. Er wordt gespeeld met glazen stukken. De deelnemers in deze groep zijn: Loek van Wely, Ruslan Ponomariov, Shakhryar Mamedyarov en Zaven Andriasian. Op woensdag 17 oktober is er een vrije dag.

In het Open Toernooi spelen enkele tientallen meesters en grootmeesters negen ronden Zwitsers. Deze groep kent geen rustdag. Daarnaast zijn er twee amateurgroepen.

Het toernooi kan worden gevolgd via de toernooisite.
---

Overzicht aantal gerechtigden per categorie NJK 2008

Jaarlijks wordt het aantal plaatsen per regionale bond bekend gemaakt voor deelname aan de individuele Nederlandse Jeugdkampioenschappen. Het aantal plaatsen is afhankelijk van de prestaties van de spelers van de betreffende bond in het voorgaande jaar. In de verschillende leeftijdscategorieën heeft iedere regionale bond recht op minimaal 1 plaats. Met gebruik van een verdeelsleutel wordt daarnaast een aantal extra plaatsen toebedeeld aan de regionale bonden. De toegepaste verdeelsleutel staat omschreven in de regeling vrijplaatsen voor het NJK 2008.

Het aantal plaatsen in 2008 per regionale bond per leeftijdscategorie is weergegeven in dit overzicht. (EvB)

---

Medaillekansen Nederlanders bij WK junioren definitief verkeken

In de elfde ronde van het wereldkam[ioenschap voor junioren zijn de kleine medaillekansen van de twee Nederlandse vertegenwoordigers definitief vervlogen. Zowel Daniel Stellwagen als Daan Brandenburg leed een nederlaag. Stellwagen verloor van de Georgiër Jojua en Brandenburg van de Indiër Deepan.
Met nog twee ronden te spelen is de eerste plaats in handen van de Rus Ivan Popov. De Duitser Georg Meier en de Chinees Wang Hoa delen de tweede plaats.

Het toernooi is te volgen via de officiële toernooisite.
---