Politie Drenthe

Maandag

Assen, 15-10-2007

Verdachte inbraak gepakt

ASSEN De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 45-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van inbraak. Door een passant werd maandagmorgen een signalement doorgegeven. De politie heeft tussen Assen en Loon een man aangetroffen die aan dit signalement voldeed. De man had meerdere sloffen tabak bij zich. De politie maakt proces-verbaal op in deze zaak. (07185448)

Auto te water, politie zoekt getuigen
NOORDSCHESCHUT De politie zoekt getuigen van het volgende ongeval:een 35-jarige man uit Hoogeveen is zondagavond tegen acht uur met zijn auto in de vaart beland. De man reed van Nieuweroord richting Noordscheschut over de weg langs de Hoogeveense vaart. De man verklaarde dat hij vlak voor het bord Nieuweroord een personenauto zonder verlichting op zich af zag komen. De man stuur zijn auto naar rechts, maar de spiegels raken elkaar nog wel. De auto komt in de berm en schiet door, uiteindelijk de vaart in. De bestuurder kan zelf uit de auto komen en zwemt naar de kant. De andere personenauto is doorgereden. Vermoedelijk gaat het om een donkergekleurd, klein model auto. Kunt u de politie helpen bij het oplossen van deze zaak? Neem contact op met de politie via 0900-8844. (07185424)

Rijden onder invloed
EMMEN Een 36-jarige Emmenaar heeft zondagavond een bekeuring van 300,- gekregen. De man zat met drank op achter het stuur (300 ug/l = 0,7 promille). Op de Weerdingerstraat werd de man gecontroleerd. Omdat de man al eerder gesnapt was met drank op achter het stuur werd door de officier van Justitie een schikkingsvoorstel gedaan. (07185405)

Voor controle naar het ziekenhuis
DONDEREN - Een 47-jarige man uit Roden is zondagavond ter controle naar het ziekenhuis in Assen gebracht. De man was bestuurder van auto die betrokken was bij een ongeval op de kruising Noordenveldweg en de Norgerweg. Een 43-jarige automobilist uit Uithuizermeeden verleende geen voorrang aan de Rodenaar. Beide autos werden weggesleept. (07185420)

Aanhouding na huiselijk geweld

MEPPEL Zondagnacht heeft de politie een 35-jarige man aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou zijn 33-jarige vriendin hebben geslagen waarna hij is aangehouden. Deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol huiselijk geweld. (07185236)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten, telefoon 0592 451280.