Politie Rotterdam Rijnmond


* POTLOODVENTER AANGEHOUDEN
POORTUGAAL - Politieagenten van district Zuid hebben zondagmiddag een man aangehouden. Na een melding dat een man zijn geslachtsdeel aan verschillende personen op het terrein van het Deltaziekenhuis toonde gingen de agenten ter plaatse. Hier aangekomen troffen ze een man aan die voldeed aan het gegeven signalement. Hierop is hij rond half vier aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie onderzoekt of de 64-jarige Rotterdammer in verband gebracht kan worden met andere zedenmisdrijven.


* VERKEERSCONTROLE GEHOUDEN
ROTTERDAM ZUID - Om de verkeersveiligheid te verhogen hebben politieagenten zondag een verkeerscontrole gehouden. Tussen 10:30 en 17:15 werden bestuurders op de Zuiderparkweg gecontroleerd. In totaal zijn er 185 bekeuringen uitgeschreven. Onder andere voor tegen het verkeer inrijden (71), te hard rijden (46), het negeren van een rood licht (27), het rijden over de busbaan (14) en het fout parkeren (5) kregen bestuurders een bekeuring.


* DIEF AANGEHOUDEN
ROTTERDAM ZUID - Politieagenten hebben zondagavond een man aangehouden. Naar aanleiding van een melding dat er een vreemde man op het terrein van een energieleverancier aan de Theemsweg liep, gingen de agenten ter plaatse. Na onderzoek op het terrein werd vastgesteld dat er een gat in de omheining geknipt was en dat er diverse goederen van het terrein gestolen waren. Met behulp van cameratoezicht werd vastgesteld dat de man er vandoor ging op het moment dat hij de agenten aan zag komen. Na het bekijken van de beelden werd er in de omgeving een onderzoek ingesteld. De man, een 39-jarige inwoner van Rozenburg, is rond kwart voor negen aangehouden op de Humberweg. Hij is overbracht naar het politiebureau en ingesloten.


* JONGEN IN ONDERGRONDSE CONTAINER; ONGEDEERD ERUIT

BERKEL EN RODENRIJS - Een 9-jarig jongentje uit Berkel en Rodenrijs is zondagmiddag in een ondergrondse vuilcontainer terechtgekomen. De jongen was rond twee uur aan het spelen op de Pollux en kwam in de container terecht. Hij werd door brandweerlieden uit zijn benarde positie bevrijd. Door de afdeling Jeugd wordt een nader onderzoek ingesteld naar de wijze waarop de jongen in de container is beland.

er in de Ammanstraat een vechtpartij zou zijn tussen vijf jongeren waarbij wellicht gestoken zou worden. De gewaarschuwde agenten hielden het vijftal aan en brachten hen over naar een politiebureau, waar ze werden ingesloten voor nader onderzoek. Eén van hen (een 28-jarige Rotterdammer) had een lichte verwonding op zijn rug, vermoedelijk veroorzaakt door een scherp voorwerp. Bij twee van de verdachten (een 18en 24-jarige Rotterdammer) troffen agenten een mes aan. De vechtersbazen zijn overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. De drie anderen, twee Rotterdammers van 20 en 28 jaar (de gewonde) en een 33-jarige man uit Weert, verklaren dat ze langs het tweetal liepen, waarna een onenigheid ontstond, die ontaardde in een vechtpartij. De politie onderzoekt de toedracht van de vechtpartij. De oplettende getuige die de politieagenten alarmeerde op het Stadhuisplein wordt gevraagd zich te melden bij de recherche van politiedistrict Rotterdam-Centrum via 0900-8844. De getuige kan belangrijke informatie hebben voor het onderzoek. De getuige maakte stekende bewegingen om het politiepersoneel kenbaar te maken dat er gestoken zou worden.


* TWEE GEWONDEN NA AANRIJDING
BRIELLE - Een 51-jarige fietster afkomstig uit Spijkenisse en een 58-jarige vrouwelijke passagier van een auto, uit Hellevoetsluis zijn zondagavond rond tien uur op de kruising van de Groene Kruisweg met de Rijksweg N57 gewond geraakt. Na onderzoek bleek dat de fietster het rode licht had genegeerd waarna de botsing met een auto die bestuurd werd door een 47-jarige vrouw uit Spijknisse plaatsvond. De fietster is met een vermoedelijk gebroken sleutelbeen overgebracht naar het Erasmus MC. De bijrijster kreeg glas in haar gezicht en is overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis is Spijkenisse.


* JONGEN AANGEHOUDEN MET PLOERTENDODER
SPIJKENISSE - Een 21-jarige inwoner uit Spijkenisse is zondagavond op de A. v.d. Nootstraat aangehouden. De jongeman, die al langere tijd ruzie had met een groepje jongeren, kwam hen rond zeven uur tegen. Over en weer werd gescholden waarna het geheel eindigde in een vechtpartij. Hierbij werd door de verdachte de ploertendoder gepakt. De verdachte is ingesloten. De recherche onderzoekt de juiste toedracht van dit incident.


* VERKEERSCONTROLE GEHOUDEN
ROTTERDAM WEST - Politieagenten hebben zondagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Naar aanleiding van diverse klachten van omwonenden heeft de politie auto's op de Heemraadssingel gecontroleerd. Hier zijn tussen vier en zes uur 26 bekeuringen uitgeschreven. Onder andere niet handsfree bellende bestuurders en automobilisten die te hard reden zijn bekeurd.


* ALCOHOLCONTROLE GEHOUDEN
KRALINGEN-CROOSWIJK/ PRINS-ALEXANDER - Politiepersoneel hield in de nacht van zaterdag op zondag op diverse locaties alcoholcontroles. Deze controles zijn gehouden om de verkeersveiligheid te vergroten. In totaal hebben 791 bestuurders een blaastest ondergaan. Hiervan kregen 18 een proces-verbaal. Van hen waren er 9 beginnend bestuurders. In verband met de hoogte van het alcoholpercentage dat werd aangetroffen bij 6 bestuurders is direct hun rijbewijs ingevorderd. Tijdens de controle werd bij één bestuurder 9 bolletjes harddrugs aangetroffen. Hij is aangehouden en ingesloten op grond van de Opiumwet.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD EN VERKEERSCONTROLES

CAPELLE AAN DEN IJSSEL- In een woning aan de Othello vrijdag is rond het middaguur, naar aanleiding van een melding, een onderzoek ingesteld. Hier werden diverse goederen aangetroffen om een hennepkwekerij in ter richten. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de goederen in beslag genomen en vernietigd. In de afgelopen week werd door politiepersoneel op diverse locaties gecontroleerd op ondermeer het dragen van de autogordel, het handsfree bellen en snelheid. In totaal kregen 25 personen een bekeuring.


* DOOR ALERTE BURGER VERNIELER AANGEHOUDEN

ROTTERDAM OOST - Politieagenten hebben in de nacht van zondag op maandag een vernieler aangehouden. Een alerte burger zag dat twee jongens autospiegels en straatmeubilair aan de Hoogstaat en Gerdesiaweg vernielden ook namen ze een aantal verkeersborden mee. De 33-jarige Rotterdammer belde direct de politie en reed achter de jongens aan. Zo konden de agenten de verdachten van 19 en 20 jaar oud makkelijk vinden. De Rotterdammers zijn aangehouden op de Crooswijkseweg, overbracht naar het politiebureau en ingesloten.


* WAARSCHUWING VOOR VALSE INZAMELINGSACTIE

MAASSLUIS - In de afgelopen week is geconstateerd dat door twee meisjes geld werd ingezameld voor de handbal vereniging Unitas. Vanuit het bestuur van deze vereniging is aangegeven dat de vereniging geen zelfstandige inzameling houdt, alleen één in samenwerking met de grote clubactie ( Jantje Beton). Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld naar de beide meisjes.