Gemeente Harlingen

Gemeenteraad Eemsmond op bezoek in Harlingen
15-10-2007
Afgelopen vrijdag was de gemeenteraad van Eemsmond op bezoek in Harlingen. Burgemeester Scheffer heette de Eemsmonders welkom in het Harlinger Stadhuis. Scheffer refereerde aan de overeenkomsten tussen beide kustgemeenten: beiden hebben ongeveer het zelfde aantal inwoners, beiden hebben 17 raadsleden, beiden hebben een zeehaven, beiden gemeente liggen aan het Wad en ook hebben beide gemeente geprobeerd om de zeehondencréche van Lenie 't Hart binnen te halen.

Waarnemend burgemeester Jaap van Dijk, overigens bevond de nieuwe burgemeester, Marijke van Beek zich ook in het gezelschap, dankte Scheffer voor zijn gloedvolle betoog over Harlingen en merkte op dat hij ook de juiste hoeveel aandacht aan Eemsmond besteedde. Over wie nu de zeehonden binnen haar gemeentegrenzen krijgt liet hij zich niet uit.

Daarna maakte men aan boord van de Singelprinses een vaartocht door de havens. Het Eemsmond gezelschap wilde kijken hoe in Harlingen de haven zich ontwikkelt. Willem Herrebrugh, hoofd van de Harlinger Havendienst, was aan boord van de Singelprinses om daar over te vertellen.