Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Wij Amsterdammers "investeren in mensen en grenzen" ook in Oud-West

15 oktober 2007

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oud-West gaat vanuit het project Wij Amsterdammers dit jaar een startsubsidie verstrekken van ruim veertig duizend euro voor het door Combiwel Oud-West geopende ontmoetingscentrum De Ontmoeting naast woonzorgcentrum De Klinker.

Het project wij Amsterdammers wordt gesubsidieerd door de centrale stad en ondersteunt initiatieven die zorgen voor contact en samenwerking tussen de verschillende groepen Amsterdammers. Net als de afgelopen twee jaar heeft het stadsdeel Oud-West van de Centrale Stad een bedrag ontvangen voor het ontwikkelen van activiteiten in het kader van dit project. Dit jaar is dat EUR 58.875,-.

In stadsdeel Oud-West wordt het geld, buiten bovengenoemde startsubsidie voor het ontmoetingscentrum voor allochtone ouderen, besteed voor bijdragen aan de volgende projecten:
* Een door de Stichting Volksbond Amsterdam georganiseerde training Diversity Joy voor (zwerf)jongeren en vrijwilligers. Mensen met een zeer verschillende achtergrond leren elkaar kennen en leren samenwerken. Dit concept is ontwikkeld in Zuid-Afrika.
* Voor het door de Stichting Majo georganiseerde voetbal- en tafeltennistoernooi tussen joodse en Marokkaanse jongeren, gevolgd door een gezamenlijke maaltijd.

* Het multiculturele zomerkamp voor kinderen van 8 tot 12 jaar van Stichting 1001 Nacht.

* Een aantal door het Opbouwwerk Oud-West (Stichting DOCK) georganiseerde activiteiten. Hiertoe behoren de projecten Eten met de buren, Midzomerverhalen, Brugdiners en het in beeld brengen van een Marokkaanse bruiloft.

Een aantal van de bovenstaande projecten is al uitgevoerd zoals het zomerkamp van Stichting 1001 Nacht en het toernooi van Stichting Majo. De anderen projecten starten deze herfst, zoals het ontmoetingscentrum De Ontmoeting.