ABN AMRO introduceert Digitale Nota in Internet Bankieren

15/10/2007 11:45



Bluem B.V.



Amsterdam/Breukelen - Donderdag 11 oktober 2007 is de Digitale Nota beschikbaar gekomen voor de ruim 2 miljoen particuliere ABN AMRO klanten met toegang tot het Internet Bankieren . Hiermee is ABN AMRO naast de Rabobank de tweede bank die de Digitale Nota functionaliteit heeft toegevoegd aan haar internetbankieren.

Van de vier factuurservicecenters, is Bluem de eerste die nu ook aangesloten is op ABN AMRO Internet Bankieren. Bluem verstuurt namens notaverzenders digitale nota's naar ABN AMRO klanten die zich via Internet Bankieren voor de Digitale Nota dienst hebben aangemeld. Bluem en ABN AMRO geven hiermee verdere invulling aan de samenwerking die twee jaar geleden is aangegaan.

Alle partijen zien veel toekomst in de Digitale Nota en zien deze introductie als een belangrijke mijlpaal op de weg van de verdere integratie van factureren en incasseren met behulp van internetbankieren. Volgens Rieko Kester van Bluem en Maarten Mol, Directeur Betalingsverkeer ABN AMRO is het nu vooral zaak om verzenders aan te sluiten zodat het aanbod wordt vergroot voor internetbankierders. Digitale Nota betekent veilig, snel en eenvoudig ontvangen en betalen van nota's met of zonder acceptgiro. De verwachting is dan ook dat klanten deze nieuwe dienst gaan omarmen. Partijen wijzen in dit kader ook naar het succesverhaal van iDEAL. 2 jaar na de introductie gaan al ruim 50% van alle internet betalingen via iDEAL.

Op dit moment zijn er 4 verzenders van digitale nota's zichtbaar in ABN AMRO Internet Bankieren, te weten CZ Actief in Gezondheid, Gemeente Hulst, Gemeente Hardenberg en Woningbouwcorporatie BOW. Dit aantal zal spoedig worden vergroot door de aansluiting van andere verzenders via Bluem, ABN AMRO, TNT Post en Billington.





http://www.bluem.nl