Algemene Onderwijsbond

Hierbij een gezamenlijk persbericht De Algemene Onderwijsbond, CNV Onderwijs, ABVAKABO FNV en UnieNFTO/CMHF.

Stakingen in het Middelbaar Beroepsonderwijs lijken te werken

MBO-raad wil nu wel praten over conflictpunten

Utrecht Op dinsdag 16 oktober zullen de gesprekken voor een nieuwe cao in het beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie (bve) hervat worden. De succesvolle actie van donderdag j.l. op het ROC van Twente met een grote opkomst van onderwijspersoneel en het vooruitzicht van verdere stakingsdagen lijken een positief effect te hebben.

Voor de bonden blijft wel overeind staan dat alleen een akkoord kan leiden tot het opschorten van de stakingsacties. Eerst zien (en opschrijven) en dan geloven. Dat betekent dat alle actievoorbereidingen op volle kracht doorgaan.

Met de actieleus 'Tijd voor Kwaliteit' wijst het onderwijspersoneel op de verhoging van de werkdruk als de voorgestelde plannen van de MBO-raad doorgaan. Modern onderwijs moet tot stand komen in samenspraak met de mensen die het primaire proces uitvoeren. In de 1200 zogeheten klokuren moet ook voorbereiding, nawerk en begeleiding zitten. Dat betekent ook dat zeggenschap over taken in de cao verankerd moet worden. Ten slotte, is er het pleidooi voor een dertiende maand. Een salarisimpuls die ook in andere (onderwijs)sectoren zoals het hbo en primair onderwijs is afgesproken.

Meer dan 600 medewerkers in het MBO maakten de eerste actiebijeenkomst in Twente tegen de slechte plannen van de MBO-raad tot een succes. "Het water is de mensen de laatste jaren tot over de lippen gestegen. Het is nu of nooit!, was de boodschap van de (onderwijs)bonden AOb, CNV Onderwijs, ABVAKABO FNV en UnieNFTO/CMHF"

Meer informatie:

AOb, Ivan Bartholomeus, 06 22 99 15 79

CNV Onderwijs Kees van Kortenhof, 06 53 20 47 36

ABVAKABO FNV, Christina Boomsma, 06 51 21 84 02

UNIENFTO-CMHF, John Verschure 06 51 81 33 40


----------
AOb, sterk in onderwijs. Meer informatie: www.aob.nl