'Beter Leven' met Menzis

15/10/2007 12:30



Menzis zorg en inkomen



Ter ondersteuning van de eerstelijnszorg introduceert Menzis het leefstijlprogramma Beter Leven. Met dit programma biedt Menzis eerstelijns zorgverleners klantgerichte programma's gericht op het bevorderen van een gezonde leefstijl. Via Beter Leven komen de volgende programma's voor de eerstelijn beschikbaar: gezonder afvallen, verantwoord medicijngebruik en eten & bewegen. Het eerste programma, gezonder afvallen, is in oktober gelanceerd met de website www.gezonderafvallen.nl en het boek De Canadian Guidelines, vertaald naar de Nederlandse situatie door Ivan Wolffers.

"Beter Leven begint met gezond afvallen, gevolgd door de onderdelen gezond eten, gezonder slapen en verantwoord medicijngebruik. Via een website krijgen klanten informatie en kunnen ze hun eigen vorderingen bijhouden. Wie zijn doelen haalt, krijgt korting op het programma," aldus Bas Leerink directeur Zorgmanagement van Menzis.

Gezonder afvallen
Vanaf 14 oktober is de website www.gezonderafvallen.nl online. Hier vinden klanten en zorgverleners alles over leefstijlprogramma's, gezonde voeding, gezonder slapen en verantwoord medicijngebruik. Deelnemers aan het leefstijlprogramma kunnen online een op maat gesneden programma volgen, inclusief gezondheidstips, lekkere, lichte en gezonde recepten en deelname aan bewegingsactiviteiten in de buurt. In een eigen agenda houden deelnemers hun eigen vorderingen bij. Wie zijn doelen haalt, krijgt korting op het programma.

Nederlandse richtlijn
Ivan Wolffers, wetenschapper, arts en publicist over talloze gezondheidsvraagstukken is inhoudelijk de drijvende kracht achter Beter Leven. Hij heeft een Nederlandse richtlijn opgesteld over overgewicht. Deze richtlijn staat beschreven in een boek dat huisartsen en andere zorgverleners als uitgangspunt kunnen gebruiken voor adviezen die gericht zijn op een gezonde levenstijl. Het programma 'Beter Leven' sluit hierop aan.

Meer informatie
Voor meer informatie over de leefstijlprogramma's of Beter Leven, ga dan naar www.gezonderafvallen.nl. Zie ook de informatie op www.menzis.nl/beterleven.





http://www.menzis.nl/beterleven

http://www.menzis.nl