Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 15 oktober

Kop staart aanrijding

Almelo

Een 40-jarige vrouwlijke passagier uit Almelo is op zondag 14 oktober gewond geraakt bij een kop-staart aanrijding op de Aalderinkssingel in Almelo.

Op zondag 14 oktober kreeg de politie omstreeks 13.30 uur een melding van een kop-staart aanrijding op de Aalderinkssingel. Een 24-jarige automobilist uit Almelo reed over de Aalderinkssingel komende uit de richting van de Turfkade. Voor hem in diezelfde richting reed een 54-jarige automobilist uit Almelo. Toen deze vaart minderde om rechtsaf de Cesar Franckstraat in te rijden zag de 24-jarige dit niet op tijd en reed de 54-jarige van achter tegen zijn auto. Bij de aanrijding raakte een 40-jarige vrouw uit Almelo, inzittende van de 54-jarige, gewond. Zij moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd en moest met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Almelo worden gebracht. (07-133791)

Bromfietser gewond bij aanrijding

Hellendoorn

Een 18-jarige bromfietser uit Lemelerveld is op zondag 14 oktober gewond geraakt bij een aanrijding op de Ommerweg Hellendoorn.

Op zondag 14 oktober omstreeks 23.30 uur reed een 79-jarige automobiliste uit Hellendoorn over de Ommerweg komende uit de richting van Hellendoorn. Achter haar reed een 18-jarige bromfietser uit Lemelerveld. Toen de 79-jarige vaart minderde om ter hoogte van haar woning aan de Ommerweg rechts af te slaan, reed de 18-jarige bromfietser achter tegen haar auto aan. De 18-jarige, die op de rijbaan reed in plaats van het fietspad, had niet op tijd gezien dat de automobiliste af wilde slaan. Bij de aanrijding kwam de bromfietser ten val en raakte gewond. Hij werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Almelo gebracht. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-133923)

Politie zoekt getuigen vernielingen

Almelo

De politie heeft op zondag 14 oktober meerdere meldingen binnengekregen van vernielingen, uit met name de wijk 't Nijrees in Almelo. Aan de Border in Almelo hoorde een bewoner omstreeks 20.15 uur een harde klap. Toen hij buiten ging kijken bleek zijn auto te zijn beschadigd. Onbekenden hadden met stenen de auto beschadigd en de autoruit ingegooid. Even later kwam de melding dat een ruit van een woning aan de Ganzenvoet in Almelo was ingegooid. De politie sluit niet uit dat er nog meerdere aangiftes van vernieling binnenkomen. Mensen die nog geen aangifte hebben gedaan kunnen dit doen via www.politie.nl of aan de balie van het politiebureau in Almelo.

De politie is ook op zoek naar mensen die meer informatie hebben over de identiteit van de daders. Het zou volgens getuigen gaan om twee fietsende jongens. Getuigen kunnen bellen met de afdeling Almelo van Politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-133874)

Beginnend bestuurder kan rijbewijs inleveren

Borne

Beginnend bestuurder wordt op 15 oktober op de Weerselosestraat aangehouden nadat hij met drank op een auto bestuurt. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd.

Een 21-jarige automobilist uit Enschede werd op 15 oktober rond 02.30 uur gecontroleerd op de Weerselosestraat. Hij bleek alcohol gedronken te hebben. De ademanalyse wees 285 ugl uit (0.66 promille) De man bleek een beginnend bestuurder te zijn die in mei dit jaar ook al betrapt was op rijden onder invloed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op. (07-133941)

Dieven bouwmaterialen na achtervolging aangehouden

Delden

Op 14 oktober rond 16.00 uur betrappen surveillerende agenten op de Jan Lucaskamp een aantal personen die bouwmaterialen inladen. Zij gaan er met hoge snelheid in een auto vandoor maar worden later aangehouden.

Surveillerende agenten zagen op 14 oktober rond 16.00 uur op een bouwterrein aan de Jan Lucaskamp een personenauto staan. Zij zagen dat een drietal personen bouwmaterialen inlaadden en vervolgens met de auto wegreden in de richting Hengelo. De agenten volgden de auto om een en ander te controleren. Toen de bestuurder kennelijk in de gaten had dat hij gevold werd, verhoogde hij zijn snelheid en probeerde op deze wijze zijn achtervolgers van zich af te schudden. De politie noteerde snelheden van 95 km/u op wegen waar een maximumsnelheid van 30 km/u geldt. Uiteindelijk zette de bestuurder, een 26-jarige Hengeloër, de auto aan de kant in de Jacob Catsstraat. De bestuurder en zijn inzittenden, een 30-jarige man uit Hengelo en een 27-jarige vrouw uit Hengelo, werden aangehouden. Bij onderzoek van de auto bleek dat zij onder andere koper hadden weggenomen van de bouwplaats. De politie maakt proces-verbaal op tegen de drie verdachten. De 26-jarige bestuurder krijgt de nodige processen-verbaal voor de vele verkeersovertredingen. (07-133809)

tel: 053-4555588


---- --