Gemeente Sint-Michielsgelstel


Bezwaar indienen via de website

maandag 15 oktober 2007

Nieuwe uitbreiding van dienstverlening

Tegen besluiten van het college van B&W of de gemeenteraad kunnen mensen bezwaar maken. Voorheen moest u dit altijd schriftelijk doen. Sinds kort kunt u uw bezwaarschrift echter ook via de website indienen. Het elektronische bezwaarschrift is een nieuwe uitbreiding van de dienstverlening van de gemeente.

Op de gemeentelijke website kunt u onder het kopje producten en diensten een speciaal bezwaarformulier invullen. Een groot voordeel hiervan is dat u alle benodigde gegevens moet invullen. U kunt dat dus niet vergeten en hebt hierdoor altijd een compleet bezwaarschrift. Het is mogelijk om bijlagen met het bezwaarschrift mee te sturen.

DigiD
Het enige dat u nodig hebt om via de gemeentelijke website bezwaar te maken, is een DigiD inlogcode. DigiD is een landelijk systeem om te controleren of de persoon is wie hij zegt te zijn. Het vormt als het ware uw eigen digitale handtekening. Voor een bezwaarschrift is die handtekening natuurlijk van groot belang.

Het bezwaarformulier is één van de producten die gemaakt is voor het verbeteren van de elektronische dienstverlening. De gemeente Sint-Michielsgestel werkt hard aan de ontwikkeling van elektronische dienstverlening om zo haar klanten beter en sneller te kunnen helpen. Doel hiervan is de klant de mogelijkheid te bieden om waar en wanneer hij dat wil contact met de gemeente te hebben.

Andere formulieren
Behalve het indienen van een bezwaar kunt u via de website ook een kopie van uw Woz-beschikking of OZB-aanslag aanvragen. En u kunt al langer een verhuizing of een vertrek naar het buitenland doorgeven of een uittreksel digitaal aanvragen. Deze uittreksels betaalt u via de internetkassa en worden binnen twee werkdagen per post aan u toegestuurd. Ook hiervoor hoeft u dus niet meer naar het gemeentehuis te komen.

Formulieren

---