AutoRai

SEAT Sport presenteert in 2008 de SEAT Leon EuroCup

(10/15/2007)
Na een aantal succesvolle jaren in diverse nationale kampioenschappen, beleeft de SEAT Leon Supercopa volgend jaar zijn Europese debuut in een nieuwe Europese raceklasse: de SEAT Leon EuroCup. Het kampioenschap bestaat uit zes races die worden verreden tijdens zes FIA World Touring Car Championship 2008 weekenden op circuits in Spanje, Frankrijk, Portugal, Duitsland, Engeland en Italië.

Met dit nieuwe kampioenschap zorgt SEAT voor een belangrijke uitbreiding van haar activiteiten in het toerwagenracen. Met de EuroCup is SEAT nu het enige merk dat coureurs en klanten de mogelijkheid biedt om autosport zowel op nationaal als internationaal niveau te bedrijven tegen relatief bescheiden kosten, met als absolute top het Wereldkampioenschap. De nationale Supercopaâs, de EuroCup, de privé-teams in het WTCC en het officiële fabrieksteam sluiten perfect op elkaar aan voor eenieder die voor het hoogst haalbare op het gebied van toerwagenracen gaat.

SEAT Sport zorgt tijdens alle Leon EuroCup-races zowel voor de technische als commerciële ondersteuning en het nieuwe kampioenschap wordt de enige merkencup die live op Eurosport te volgen zal zijn. Bovendien gaat de sportzender uitgebreid aandacht besteden aan de ontwikkeling van de SEAT Leon EuroCup in Eurosportâs Motorsport programmering.

Na het zesde jaar in Spanje, het vijfde jaar in Engeland en Duitsland en één seizoen in Italië en Hongarije heeft de SEAT Leon Supercopa de afgelopen jaren bewezen een perfecte opstap te zijn voor coureurs die daarna officiële fabrieksrijders werden in het WTCC, waaronder Robert Huff en Peter Terting. Zij hebben vanuit respectievelijk de Britse en Duitse Supercopa de overstap gemaakt naar het World Touring Car Championship. Ook Oscar Nogués, Marc Carol en Florian Gruber debuteerden in het WTCC na hun kwaliteiten te hebben waargemaakt in de Spaanse en Duitse Supercopaâs. Oscar Nogués, de Spaanse Supercopa-kampioen van 2006, is één van de SEAT-rijders die afgelopen weekend in Monza aan de start verscheen.

De komende tijd zal er meer informatie bekend worden gemaakt over de organisatie en de technische en sportieve reglementen van de SEAT Leon EuroCup. Die zullen vergelijkbaar zijn met die van 2007 en de kalender van het kampioenschap zal worden afgestemd op de planning van de nationale Supercopa-races. Dezelfde auto zal worden ingezet als tijdens de seizoenen 2006 en 2007, met als toevoeging een 2008 kit. De bestgekwalificeerde coureurs worden beloond met deelname aan het WTCC 2009 achter het stuur van een SEAT Leon WTCC.

Jaime Puig, SEAT Sport director: âDe SEAT Leon EuroCup is het uiterst bevredigende resultaat van al onze inspanningen gedurende de afgelopen zes jaren. Dankzij de zeer concurrerende kosten zijn we in staat onze klanten een uitgebreid keuzepakket te bieden om deel te nemen aan verschillende kampioenschappen met een betrouwbare, high performance en technisch zeer geavanceerde auto. De Leon EuroCup biedt coureurs de kans om tegelijkertijd met en op dezelfde circuits als het WTCC te racen. Dat worden grote, spectaculaire publieksevenementen, zowel op het circuit zelf als live op televisie dankzij de fantastische overeenkomst met Eurosport.â

Marcello Lotti, van WTCC promoter KSO: âWij juichen het nieuwe concept van SEAT Sportâs nieuwe SEAT Leon EuroCup kampioenschap van harte toe en zijn verheugd dat de races worden gecombineerd met de WTCC-weekenden. Deze nieuwe klasse vormt een perfect bewijs van de dynamiek en innovatie van het merk SEAT en de grote betrokkenheid van SEAT bij de autosport. Niet alleen door coureurs een competitief kampioenschap met uitgebreide TV-coverage te bieden, maar ook door hen mogelijkheden te geven op een stoeltje in het WK Toerwagens.â