Veilig Amsterdam


Controle smartshops: weinig overtredingen

Smartshopbakfiets 2


* Coffeeshops

* Drugsoverlast

Kijk ook bij


* Website stadsdeel Amsterdam-Centrum

15 oktober 2007

Op woensdag 10 oktober 2007 zijn weinig overtredingen geconstateerd bij een controle van negen smartshops in de binnenstad van Amsterdam. Voor het eerst dit jaar hadden smartshops bij een controle hun zaakjes âaardig op ordeâ.

Op initiatief van de politie zijn deze negen shops gecontroleerd. Dit in nauwe samenwerking met stadsdeel Centrum, Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) en de Belastingdienst. De bezochte smartshops lagen allemaal in de omgeving van wijkteam Lijnbaansgracht. Deze controle was een vervolg op soortgelijke acties, uitgevoerd op 6 februari en 29 mei dit jaar.

De betrokken instanties hebben elk vanuit hun eigen specifieke taakstelling en bevoegdheid gecontroleerd of de bezochte smartshops voldeden aan de bestaande wet- en regelgeving. Zowel de VWA als de Belastingdienst vonden enige overtredingen van hun administratieregels. Stadsdeel Centrum en politie vonden geen noemenswaardige overtredingen, terwijl bij vorige controles nog verschillende soorten harddrugs en een vuurwapen werden gevonden.