Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Politiedag Noord- en Oost-Gelderland succesvol

"Harstikke gaaf". "Een geweldige dag". Dat waren zaterdag 13 oktober reacties van jongeren na afloop van de politiedag in Zutphen. Ruim 200 jongeren tussen de 16 en 25 jaar beleefden de dag van hun leven onder ideale omstandigheden.

Dankzij het mooie weer kregen ze volop de kans om alle aspecten van het politievak te bekijken. Buiten stonden veel politievoertuigen, variërend van de surveillanceauto, videoauto tot een ME-auto en zelfs een boot. In de tent waren diverse stands ingericht met informatie over de meldkamer, het politieservicecentrum, arrestantenzorg en werving. Ook mochten ze zelf de pet opzetten en een lastige en hardleerse automobilist bekeuren. Het valt niet mee rustig te blijven als er stevig op je gemopperd wordt.

Doorvragen

Dankzij de opzet van deze dag (alleen de 200 uitgenodigde jongeren hadden toegang tot de politiedag) was er volop gelegenheid om dieper op het politievak in te gaan. Jongeren kregen ruimschoots de tijd om al hun vragen te stellen. De agenten hadden op hun beurt alle ruimte om ze uitgebreid te vertellen over het politiewerk. Dat maakte het tot een leuke dag voor beide partijen, de politie én de jongeren. Waren ze 's ochtends nog stil en timide toen ze door de grote politiebus van het NS-station werden gehaald, op de terugweg aan het eind van de middag was het groot feest en praatten ze honderduit. Een teken dat het een geslaagde dag was.

Actie

In het trainingscentrum in Zutphen mochten ze even ruiken aan het "echte" politiewerk. Schieten in de schietbiscoop, verdachten boeien, spuiten met (nep)pepperspray, een recherche-onderzoek in de benen helpen en discussieren met de wijkagent en ook zelf sporen veilig stellen op de plek van een ernstig misdrijf. De mix van informatie krijgen en dingen doen gaf hen voldoende stof om zich een goed beeld te vormen van het politievak.

Aanmeldingen

Dezelfde dag al meldden zich ruim 30 jongeren aan voor een vervolg. Zij worden binnenkort uitgenodigd voor een bijeenkomst. Bijna de helft van de aanmeldingen waren jongeren die interesse hebben in de HBO-opleiding van de politie en daar is de politie heel blij mee. Naar verwachting zullen in de loop van de week meer jongeren zich aanmelden voor een vervolg.

De politie Noord- en Oost-Gelderland kijkt terug op een geslaagde en succesvolle politiedag.

Einde persbericht.
---


---


---

---- --