Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Didam - motorrijder overleden bij ongeval                 |
De politie stelt een onderzoek in naar een aanrijding waarbij maandagmorgen 15 oktober een 45-jarige motorrijder uit Gendringen om het leven is gekomen. De aanrijding vond de kruising Bivankweg met de afrit van de A 18 in Didam. Het verkeer moest geruime tijd worden omgeleid.

De aanrijding werd rond 06.20 uur gemeld. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat een 23-jarige automobilist uit Nijmegen vanaf de afrit van de A 18 linksaf richting Beek wilde rijden. Over de Bivankweg naderde vanuit de richting van Beek een motorrijder. Kennelijk heeft de automobilist de situatie verkeerd ingeschat en bij het oprijden van de voorrangskruising ontstond een aanrijding.

Ondanks inspanningen van getuigen is de motorrijder ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. De automobilist raakte niet gewond en in verband met de hulpverlening en het onderzoek door de verkeersongevallendienst is de afrit en de Bivankweg lange tijd afgesloten geweest.

Voor de motorrijder heeft ook nog een auto gereden en de politie zoekt contact met deze bestuurder. Mochten er andere getuigen zijn geweest, die nog geen verklaring hebben afgelegd, dan worden zij ook dringend verzocht om contact met de politie op te nemen.

Einde bericht

telefoon 055 - 5486052

---- --