Wielklemmen in P.C. Hooftstraat voor Wereldvoedseldag

15/10/2007 13:30



Kerkinactie



Aan de vooravond van Wereldvoedseldag krijgen tientallen auto's in de PC Hooftstraat een wielklem. Mensen die boodschappen doen worden door de wielklem en een machtigingsformulier opgeroepen om 15 cent per dag te geven aan een kind in een ontwikkelingland. De boodschap van Kerk in Actie en ICCO is dat een kind met maar 15 cent een dag lang kan eten. Hiermee vestigen Kerk in Actie en ICCO de aandacht op de honger in de wereld en de oplossing daarvoor. Behalve in de PC Hooftstraat krijgen duizenden auto's in heel Nederland een 15 cent wielklem en machtigingsformulier. De protestantse gemeenten gaan vanaf Wereldvoedseldag duizenden 15cent munten verspreiden, om zoveel mogelijk kinderen te helpen.

DATUM: maandag 15 oktober 2007
TIJD: 13.30 uur
PLAATS: PC Hoofststraat hoek Honthorststraat, Amsterdam

Armoede en honger
Dagelijks hebben 850 miljoen mensen honger en wereldwijd lijden 150 miljoen kinderen, jonger dan 5 jaar, aan ondergewicht. Kerk in Actie en ICCO maken zich dan ook zorgen dat millenniumdoelstelling één, het uitbannen van armoede en honger, niet voor 2015 gehaald wordt. De in 2000 opgestelde millenniumdoelstellingen van de Verenigde Naties zijn ondertekend door 191 landen, waaronder Nederland. Er staan concrete maatregelen in om armoede en onrecht drastisch aan te pakken. De afgelopen jaren is in de ogen van beide organisaties vooral veel gepraat, maar het vertrouwen dat dit ook tot een oplossing leidt, ebt weg. Tijd voor actie dus, want met een klein bedrag kunnen mensen al helpen.

Meer oogst
De campagne '15 cent' is voor veel mensen in de derde wereld van wezenlijk belang. Met de meestal vaste maandelijkse bijdragen steunen Kerk in Actie en ICCO tientallen projecten van lokale organisaties om de voedselopbrengsten te verhogen. Meer informatie over de projecten van Kerk in Actie en ICCO en de actie op www.15cent.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.15cent.nl