Politie Amsterdam-Amstelland

E-mail: pers@amsterdam.politie.nl Website:
www.politie-amsterdam-amstelland.nl


Twee doden na aanrijding op de Rijksweg A-10 / Amsterdam-Amstelland (15/10/07)

Maandagochtend 15 oktober rond kwart voor negen heeft een aanrijding met dodelijke afloop plaatsgevonden op de Rijksweg A-10. Bij de aanrijding was in eerste instantie één personenauto betrokken en later nog een tweede personenauto. De slachtoffers uit de eerste auto, een 56-jarige man en een 54-jarige vrouw, zijn ter plaatse overleden. Hun bijna 2 jaar oude kleinzoon werd ter observatie naar een ziekenhuis overgebracht.

De auto reed over de Rijksweg A-10 vanuit de Zeeburgertunnel in de richting van de A-1. Op enig moment maakte deze auto eerst een beweging naar rechts, raakte de rechter vangrail en ketste vervolgens scherp naar links tegen de middenberm vangrail. De auto raakte daarbij zwaar beschadigd. Een bestuurder van een andere auto reed tegen de gecrashte auto aan.

Het is vooralsnog onduidelijk of de bestuurder van de eerste auto onwel geraakt is voorafgaand aan deze manoeuvres en aanrijding.

Omstanders hebben onmiddellijk eerste hulp verleend en de hulpdiensten werden gewaarschuwd. Ambulance-, traumaheli-, brandweer- en politiepersoneel hebben getracht beide levens te redden maar dit heeft niet mogen baten. Het kindje dat achter in de auto zat is naar een ziekenhuis overgebracht.

Het verkeer op de binnenring is tijdelijk geheel afgesloten geweest. Later is het verkeer via de meest rechtse rijstrook doorgelaten.

De aanrijding wordt door personeel door personeel van het FTVO (Forensisch Technische Verkeers Onderzoeken) technisch onderzocht.