EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

10/15/2007 - Lelystad onderzoekt bevoorrading Stadshart

Stadshart

De gemeente Lelystad is bereid onderzoek te doen naar de wijze waarop het Stadshart van Lelystad wordt bevoorraad. De gemeente gaat een bevoorradingsprofiel opstellen. Hierin wordt de bevoorrading in kaart gebracht en worden knelpunten blootgelegd. EVO en TLN hadden hierop aangedrongen naar aanleiding van het besluit van de gemeente afgelopen zomer om het venstertijdengebied te vergroten.

EVO en TLN waren verbaasd dat de gemeente Lelystad zonder overleg met vervoerders en verladers de regels voor het bevoorraden van het Stadshart had gewijzigd. Besloten was met ingang van 1 september het voetgangersgebied uit te breiden en een algemene lengtebeperking van 12 meter in te stellen. Vrijwel alle winkels in Lelystad konden voor die tijd worden bevoorraad via de achterzijde. Sinds 1 september konden die winkels alleen nog maar tijdens de venstertijden van 6.00 tot 11.00 en van 18.00 tot 22.00 uur worden bevoorraad. Ook was voor het hele venstertijdengebied en dus ook voor de expeditiehoven een lengtebeperking van 12 meter gaan gelden.

EVO en TLN hebben in augustus bij de gemeente Lelystad hun ongenoegen kenbaar gemaakt over het feit dat geen overleg met EVO en TLN heeft plaatsgevonden over de wijzigingen. Dit heeft nu geresulteerd in het besluit van de gemeente Lelystad om het verkeersbesluit in te trekken en eerst samen met TLN, EVO, de Kamer van Koophandel en de winkeliersverenigingen een bevoorradingsprofiel op te stellen. Aan de hand van de uitkomsten van het bevoorradingsprofiel zal in goed overleg met alle partijen een ontheffingenbeleid worden opgesteld. Ook over de lengtebeperking zal nader overleg plaatsvinden en tot die tijd zal de geldende lengtebeperking niet worden gehandhaafd.