Waterschap Velt en Vecht


Vechtvlotter onderweg

NIEUWSBERICHT - 15-10-2007

Vrijdag 12 oktober is in het duitse Nordhorn het Vechtvlotterproject van start gegaan. Een officiële rol was weggelegd voor de beheerders van de Vecht: de waterschappen Groot Salland en Velt en Vecht en het duitse NLWKN. Wim Wolthuis, dijkgraaf van Velt en Vecht, verrichtte samen met de heer Popp, directeur van het NLWKN, en Wim Porte, dagelijks bestuurslid van Groot Salland, de tewaterlating van de Vechtvlotter.

Het thema van de Vechtvlotter is 'verbinden' en dit thema hebben de beheerders van de Vecht - het NLWKN (Niedersächsischer Landesbetrieb für Wasserwirtschaft, Küsten- und Naturschutz) en de waterschappen Groot Salland en Velt en Vecht - aangegrepen om zich gezamenlijk te presenteren rondom dit 9-daagse culturele evenement. Dit doen ze bij de start in Nordhorn, bij de grensovergang in Laar en in Ommen en Dalfsen

Testen water

Het NLWKN neemt een speciale bus mee waarin water kan worden getest. Wie benieuwd is naar de kwaliteit van het water uit eigen tuin, regenton of vijver, kan wat water meenemen en het gratis laten testen. Het NLWKN meet onder meer de zuurgraad, het zuurstofgehalte, en nitraat- en ijzergehalte. Dit gebeurt op 19 oktober in Ommen (naast de brug, op de zuidoever van de Vecht) en op 20 oktober in Dalfsen (aan het Van Bruggeplein).

Het Vechtvlotterproject wordt georganiseerd door Stichting Kunst om Dalfsen.