Ingezonden persbericht


Persbericht

Rotterdam, 15 oktober 2007

Nieuwe 8 cm disks van Verbatim voor Blu-ray camcorders

Verbatim, specialist in digitale opslagmedia, komt binnenkort met recordable en rewritable mini Blu-ray disks (BD-R/BD-RE) op de markt. De nieuwe 8 centimeter schijfjes hebben een opslagcapaciteit van 7,5 GB en bieden ruimte voor ongeveer een uur video-opnames in high definition (1920×1080) en ongeveer twee uur bij een lagere resolutie (1440×1080). De 8 cm. Blu-ray schijfjes zijn vanaf november in de winkels verkrijgbaar. De retailadviesprijzen bedragen 12,99 euro voor de recordable mini BD-R en 17,99 euro voor de rewritable mini BD-RE.

De nieuwe mini Blu-ray disks werden onlangs al in Japan geïntroduceerd, gelijktijdig met de nieuwe Hitachi Blu-ray compatible camcorder. Samen met een BD-compatible camcorder bieden de mini BD media van Verbatim de consument handige mogelijkheden die een camcorder met een hard disk niet kan bieden", zegt Torsten Leye, marketing manager optical bij Verbatim EUMEA. "Onze opslagmedia zijn geschikt voor de langdurige opslag van mooie en scherpe video-opnames zonder dat de kwaliteit verloren gaat. Doordat waardevolle vakantie- of familiebeelden direct op een mini BD disk opgeslagen worden, kunnen gebruikers van een BD camcorder het tijdrovende proces van het downloaden van de gemaakte opnamen naar de harde schijf van een computer overslaan. Door simpelweg het schijfje te vervangen als dat vol is, kan men in principe onbeperkt blijven filmen.

Net zoals de standaard 12 centimeter Blu-ray schijven van Verbatim hebben de nieuwe 8 cm. schijfjes zeer hoge lees- en schrijfsnelheden en een enorme duurzaamheid. Geavanceerde technologieën, die door Verbatim's moederbedrijf Mitsubishi Kagaku Media (MKM) ontwikkeld zijn, zorgen ervoor dat er geen verval in beeld- en geluidskwaliteit ontstaat; zelfs niet bij heel frequent opnemen en afspelen. De speciale coating voor Blu-ray disks heeft uitstekende anti-statische en krasbestendige eigenschappen, die extra bescherming bieden tegen stofdeeltjes, vingerafdrukken en beschadigingen, die kunnen ontstaan bij normaal gebruik van een camcorder. Dankzij de speciale materialen, de harde beschermlaag en het geavanceerde productieproces in fabriek voor optische disks in Mizushima, hebben gebruikers van Verbatim opslagmedia de zekerheid, dat ze de hoogste kwaliteit hebben en dat ze vele jaren lang van hun video-opnames kunnen genieten.


---