Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Politie zoekt getuigen aanranding meisje

Publicatiedatum: 15-10-2007 14:15:19

EDE - De politie in Ede is op zoek naar getuigen van een mogelijke aanranding. Dit feit zou zich vanmorgen - maandag 15 oktober - rond 8.35 uur hebben voorgedaan op de Middeneng, vlak bij de kruising met de Bovenweg, ter hoogte van een garagebedrijf in Bennekom. Het slachtoffer is een meisje van 9 jaar, woonachtig in Bennekom. Zij was onderweg naar school.

Het slachtoffer fietste op een lichtblauwe oma fiets en droeg een opvallend roze jas. Hoewel ze aanvankelijk met haar broertje van huis was vertrokken, bleef ze wat achter, waardoor ze alleen kwam te rijden. Op voornoemde locatie aan de Middeneng zou een man langs de weg gestaan hebben die haar aansprak. De man pakte daarbij ook haar fiets vast, waardoor het meisje gedwongen zou zijn te stoppen. Toen er een groep fietsers aankwam, zei de man dat het slachtoffer even moest wachten, omdat hij nog wat vragen voor haar had. Deze groep fietsers zouden dus de man en het meisje gezien moeten hebben! Zij zijn dus belangrijke getuigen, die de politie kunnen helpen bij het oplossen van dit ernstige vergrijp.

Aanranding
Als de groep fietsers gepasseerd is stelt de man het meisje oneerbare vragen. Ook betast hij het nog jonge slachtoffer in haar kruis. Het slachtoffer ziet daarop kans aan haar belager te ontvluchten. Verward en geëmotioneerd komt zij op school, waar ze haar verhaal verteld, waarna haar ouders en de politie worden gewaarschuwd.

Signalement
De verdachte man voldoet volgens het meisje aan het volgende signalement:

- leeftijd ongeveer 30 jaar oud,

- kort krullend licht tot donkerbruin haar.
- De man was ongeveer 1.70 meter lang

- en zou een lange beige jas gedragen hebben.
- De man sprak volgens het meisje algemeen beschaafd nederlands. In de verklaring van het slachtoffer komt verder naar voren dat de man naar een auto zou zijn gelopen. Het slachtoffer geeft aan dat het om een donkergroene auto zou gaan. Meer bijzonderheden heeft ze niet.

Getuigen
De politie in Ede is op zoek naar getuigen van deze aanranding. Dat kunnen ook getuigen zijn die niet gezien hebben wat het meisje is aangedaan, maar die de man wel bij het meisje met de blauwe fiets hebben zien staan. Ook deze getuigen worden dringend verzocht contact met de politie op te nemen op telefoonnummer 0900 - 8844. Moet uw verklaring per sé anoniem blijven? Belt u dan Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 - 7000. Ook als u `van horen zeggen' heeft wat zich op de Middeneng heeft afgespeeld wil de politie graag met u in contact komen. Graag schatten wij met u de waarde van uw informatie in. Twijfelt u dus, overleg dan ook met de recherche of uw verhaal van nut kan zijn voor de oplossing van dit vergrijp.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
Harry Munniksma
0318 688 221

---