Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 15/10

TILBURG, 15 oktober 2007

Politie arresteert Tilburger voor poging zware mishandeling

TILBURG De politie heeft gisteravond rond de klok van 20.00 uur in een woning in de wijk Zorgvlied een 46 jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot zware mishandeling van een 58 jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer hield aan de mishandeling een hersenschudding over.

Het slachtoffer bezocht gisteravond rond 19.15 uur een kennis in een woning in de wijk Oerle. Tijdens zijn aanwezigheid ontstond er in de woning een conflict tussen de verdachte en zijn ex-vriendin. Het slachtoffer sprong tussenbeide, waarna de verdachte zijn woede richtte op het slachtoffer. De verdachte sloeg de man enkele keren tegen het hoofd en vertrok. Gewaarschuwde agenten stelden een onderzoek in en troffen de verdachte thuis aan.

Man bedreigt campinggasten met mes

HILVARENBEEK De politie heeft gisteravond tegen 19.00 uur op een camping aan de Beekse Bergen een 22 jarige man uit Hilvarenbeek aangehouden. Hij wordt ervan verdacht twee campinggasten, van 22 en 29 jaar afkomstig uit Hilvarenbeek, te hebben mishandeld en bedreigd. Ook werd er een deur en een tuintafel vernield.

Gewaarschuwde agenten stelden op de camping een onderzoek in nadat ze de melding ontvangen hadden dat een man campinggasten met een mes bedreigde. Op de camping trof de politie een 29 jarige aangever uit Hilvarenbeek. De man vertelde zonder enige aanleiding in zijn caravan door de verdachte in het gezicht geslagen te zijn. Op dat moment had de verdachte een mes bij zich. Ook een andere 22 jarige gast gaf aan mishandeld te zijn door de verdachte. In een van de caravans bleek een toegangsdeur en een tuintafel vernield te zijn. De politie trof de verdachte korte tijd later aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Op het bureau verklaarde de man een halve liter wodka te hebben gedronken en zich van het voorval niets meer te herinneren.

Politie houdt Tilburger aan voor joy-riding

TILBURG De politie heeft gistermiddag in de Olmenstraat een 18 jarige Tilburger aangehouden voor joy-riding. Tijdens controle bleek dat de 18 jarige automobilist niet in het bezit was van een geldig rijbewijs was. Hij had de auto, zonder toestemming van zijn moeder, meegenomen.

Automobilist weigert bloedproef

TILBURG de politie heeft gistermiddag rond 17.00 uur op de Heuvelring een 30 jarige Tilburgse automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. Op het bureau weigerde hij mee te werken aan een bloedproef. Wel bekende hij een joint gerookt te hebben.

Tijdens de surveillance zag de politie op het kruisingsvlak van het Piusplein met de Jan Aartsestraat een personenauto stil staan. De doorgang voor het overige verkeer op de kruising werd hierdoor ernstig belemmerd. Achter het stuur van de auto zat de 30 jarige bestuurder. Agenten zagen dat de man een joint rookte. De politie sprak de man aan en zag dat zijn ogen bloeddoorlopen waren. De verdachte was niet in het bezit van een geldig rijbewijs en kon zich niet legitimeren.

Politie houdt snelheidcontrole op top tien traject

TILBURG Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hebben gisteren tussen 17.00 uur en 21.15 uur een snelheidscontrole ingesteld op de Ringbaan Zuid (70km). In totaal passeerden 2117 passanten het controlepunt. Hiervan reden er 61 te hard.

De Ringbaan (noord, zuid, oost en west) is één van de 10 trajecten waar de politie Midden en West-Brabant met intensief toezicht tracht om het aantal letselaanrijdingen terug te dringen. De wegen zijn gelegen binnen de bebouwde kom van Tilburg. In de directe omgeving van deze wegen bevinden zich winkelgebieden, steken voetgangers en fietser kruisingen over en spelen kinderen. De trajecten zijn gekozen op basis van ongevalanalyses en (meet)ervaringen van de politie en de provincie Noord-Brabant. De afgelopen drie jaar vonden op deze meer dan 120 aanrijdingen plaats met (ernstig) letsel. Reden voor het Verkeershandhavingsteam om extra inzet te plegen op dit traject. De politie zal op deze locaties intensief controleren op de vijf speerpunten: helm, gordel, rood licht, alcohol en snelheid.

Politie onderzoekt inbraak in kledingzaak

GOIRLE Met het opnemen van een aangifte is de politie een onderzoek gestart naar aanleiding van een inbraak in een kledingwinkel die vanmorgen even na 02.00 uur plaats vond aan de Tilburgseweg in Goirle.

Even na 02.00 uur schrokken buurtbewoners wakker van kabaal op straat. Ongenode gasten gooiden op dat moment aan de straatzijde de ruit van de toegangsdeur tot een kledingzaak in. Via het ontstane gat in de deur kropen de daders de winkel in. Uit de zaak werden meerdere kledingstukken weggenomen. Gewaarschuwde agenten stelden direct in de omgeving een onderzoek in maar troffen de daders niet meer aan.

Tilburger slachtoffer van beroving

TILBURG De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een beroving die vanmorgen tussen 03.15 uur en 03.45 uur plaats gevonden heeft aan de Vijverlaan in Tilburg. Een 20 jarige man uit Tilburg werd hiervan het slachtoffer en deed aangifte.

Het slachtoffer fietste vanmorgen samen met een kennis over de Vijverlaan. Ter hoogte van een horecagelegenheid passeerde hij drie onbekende mannen. Tijdens het passeren voelde de Tilburger dat hij door een van de mannen geduwd werd. Vanaf dat moment kan het slachtoffer zich niets meer herinneren. Korte tijd later komt hij bij. Dan blijkt dat onder andere zijn GSM en portemonnee ontvreemd zijn. De kennis van de man heeft op dat moment de politie gewaarschuwd, die een onderzoek startte.
De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Auteur: Desiree Brabers