Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 15/10

OOSTERHOUT NB, 15 oktober 2007

Politie houdt man uit Waalwijk aan voor huiselijk geweld

WAALWIJK De politie heeft gisteravond rond 22.45 uur in een woning in Waalwijk de 38 jarige bewoner aangehouden voor huiselijk geweld. Agenten kregen de melding te gaan naar de woning alwaar de bewoner huisraad vernield had. Ter plaatse troffen de agenten in de woning een ravage aan. Op de grond lagen tafels, kapotte flessen bier en andere vernielde voorwerpen. Volgens omstanders had de man een woordenwisseling gehad met zijn 36 jarige vrouw. Deze woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de verdachte diverse goederen vernielde. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

Drink of rij, maar niet allebei

DONGEN De politie controleerde gisteravond rond 21.15 uur in de Lucas van Leijdenstraat een 44 jarige automobilist afkomstig uit dongen. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 620 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Op het bureau is zijn rijbewijs ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van 9 uren mocht hij na verhoor het bureau te voet verlaten.

Politie houdt Dongenaar aan voor mishandeling partner

RIJEN / DONGEN De politie heeft gistermiddag rond de klok van 16.30 uur op het bureau aan het Anne Frankplein een 25 jarige inwoner uit Rijen aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 30 jarige vrouw te hebben mishandeld. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

De politie nam gistermiddag poolshoogte in de woning in Rijen. Daar troffen de agenten het slachtoffer, de 30 jarige vrouw aan. Agenten zagen dat de vrouw meerdere bloeduitstortingen op haar lichaam had. Het slachtoffer verklaarde regelmatig mishandeld te worden door haar man. Ook gisteren kreeg het tweetal na een woordenwisseling een conflict. Hierbij had de man haar meerdere keren geslagen. Op het Willem I-Plein trof de politie de verdachte aan en nam hem mee naar het bureau.

Werknemer tankt ten onrechte met bedrijfspas

TERHEIJDEN / ETTEN-LEUR De politie heeft vanmorgen rond 03.30 uur in een woning in Etten-Leur een 24 jarige man uit Etten-Leur aangehouden voor verduistering van brandstof. De man is ingesloten in het bureau. De verdachte, die als tijdelijk uitzendkracht ingehuurd is door een bedrijf in Terheijden wordt ervan verdacht voor ruim 730 Euro getankt te hebben met een verduisterde bedrijfstankpas. De politie stelt een onderzoek in.

Schennispleger in de kraag gegrepen

OOSTERHOUT De politie heeft gistermiddag, rond de klok van 17.00 uur, een bezoekje gebracht aan een 46 jarige inwoner uit Oosterhout. Aanleiding daartoe was dat de Oosterhout rond 16.45 uur in een auto op de Rijksweg A27 schennis gepleegd had. De man bekende schuld en betaalde de boete van 220 euro.

Agenten stelden een onderzoek in nadat een 27 jarige
vrachtwagenchauffeur de politie had geïnformeerd dat een mede weggebruiker achter het stuur op de Rijksweg schennis pleegde. Tijdens de handelingen zocht de verdachte meerdere malen contact met de vrachtwagenchauffeur die daar niet van was gediend.

Bromfietser raakt gewond bij verkeersongeval

RIJEN Vanmorgen rond 08.30 uur raakte bij een verkeersongeval op de kruising Ericssonstraat met de Julianastraat een 17 jarige bromfietsbestuurder uit Molenschot gewond. Hij is met licht letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Breda. Daar bleek dat hij kneuzingen had aan zijn been, heup en bekken.

Een 29 jarige automobiliste uit Amsterdam reed met haar auto over Julianastraat. De bromfietser reed over het fietspad in de richting van het station. Hij was voornemens de Ericssonstraat over te steken. Vanuit dezelfde richting kwam de 29 jarige automobilist die op de kruising rechtsaf wilde slaan. Tijdens die manoeuvre zag zij de bromfietser over het hoofd. Tussen beiden ontstond een aanrijding waarbij de 17 jarige jongen ten val kwam.

Agenten schrijven vier bekeuringen uit bij controle spoorwegovergang

RIJEN De politie heeft vanmorgen tussen 07.15 uur en 08.15 uur bij de Spoorwegovergang aan de Stationsstraat een rood licht controle ingesteld. In totaal kregen vier passanten een bekeuring voor het negeren van het rode verkeerslicht. Ook een vrachtwagenchauffeur kreeg een bon voor het rijden in een geslotenverklaring.

Auteur: Desiree Brabers