Politie Noord-Holland-Noord

Aanrijding met letsel: bestuurder rijdt door

Hoorn, 15-10-2007 o Op zondagmorgen 14 oktober 2007 omstreeks 11.25 uur raakte een 17-jarige jongen uit Wervershoof ernstig gewond bij een aanrijding op de Zwaagmergouw in Hoorn.

De jongen reed op een bromfiets op het fietspad naast de Provincialeweg. Bij de kruising met de Zwaagmergouw reed hij de kruising op. Over de Zwaagmergouw kwam een personenauto aangereden die eveneens de kruising op reed. Er ontstond een botsing waarbij de bromfietser onder anderen een been-, schouder- en borstfractuur opliep. Hij moest voor behandeling worden overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. De bestuurder van de personenauto reed na het ongeval door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren of zijn naam achter te laten.

Korte tijd later zag de politie een personenauto op de Zwaagmergouw rijden die voldeed aan een signalement dat door getuigen was opgegeven. In de auto zat een 22-jarige man uit Hoorn. Hij verklaarde bij de aanrijding betrokken te zijn geweest. Hoewel hij was doorgereden had hij wel zelf het alarmnummer 112 gebeld om de aanrijding te melden.

De auto bleek beschadigingen te hebben die afkomstig waren van het ongeval. Onduidelijk is nog wie op de kruising door rood licht is gereden.

Laatst gewijzigd 15-10-2007 14:29 | © Politie Noord-Holland Noord |