Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Laren - Man overleden aan verwondingen                    |
Woensdag 10 oktober is een 81-jarige autobestuurder uit Borculo gewond geraakt toen hij op de Rossweg in Laren in botsing kwam met een 67-jarige automobiliste uit Hallen. De man is op 13 oktober overleden aan de verwondingen die hij heeft opgelopen tijdens het ongeluk.

De man verleende op 10 oktober op het kruispunt Rossweg/Rengersweg geen voorrang aan de 67-jarige vrouw. Hierdoor ontstond de aanrijding. Beide bestuurders raakten gewond. De vrouw kon ter plaatse behandeld worden, de man werd naar het ziekenhuis vervoerd.

|     |Lochem - Tumult in Emmastraat, twee mannen aangehouden    |
Zondagavond 14 oktober heeft de politie een 51-jarige uit Lochem aangehouden voor openbare dronkenschap en de vernieling van een raam en een hek. Een zoon van de man, een 31-jarige man uit Lochem, is aangehouden voor het belemmeren van de agenten bij hun werk.

De politie werd rond 22.00 uur gebeld dat een man een raam bij zijn buren had ingeslagen en dat hij op de ramen liep te bonken. Bij de komst van de agenten wezen omstanders de verdachte aan, waarna deze werd aangehouden.

Tijdens het overbrengen naar de politieauto bemoeide de zoon zich met de aanhouding en tijdens het overbrengen kwam men ten val. Andere familieleden trachtten de zoon nog te kalmeren, maar dit lukte niet. Ook hij werd door ter assistentie groepen agenten aangehouden. Beiden zijn ingesloten voor verhoor. De aanleiding voor het gebeurde is nog onduidelijk.

Het gebeuren heeft tot de nodige onrust in de straat geleid en inmiddels heeft de familie van de betrokkenen contact met de gedupeerden opgenomen. De politie gaat er van uit dat hiermee de ergste kou uit de lucht is.

|     |Twello - vernielingen                                     |
In de nacht van zaterdag op zondag 14 oktober hebben onbekenden meerdere auto's in Twello beschadigd. Ook werd een ruit van een woning ingegooid. De politie is met een onderzoek bezig en vraagt mensen die informatie over de verdachten hebben, contact op te nemen met 0900 - 8844.

In de Karel Doormanstraat hebben vandalen zondag rond 05.00 uur een ruit van een woning en de ruit van een auto ingegooid. Later op de ochtend meldde zich een bewoner van de Molenstraat. Ook hier was een ruit van de auto ingegooid met een steen. Kort daarna meldden nog vier gedupeerden aan de Hietweideweg zich. Ook hier waren ruiten vernield en de politie is een uitgebreid buurtonderzoek gestart.

Mocht iemand informatie over de verdachten hebben; een belletje naar de politie is zeer welkom.