Partij voor de Vrijheid (PVV)


maandag 15 oktober 2007
Vragen van het lid Wilders (PVV) aan de ministers van Justitie, voor Wonen, Wijken en Integratie en van Binnenlandse Zaken over het bericht dat een criminele, ernstig psychisch gestoorde Marokkaan die in het verleden contact heeft gehad met leden van de Hofstadgroep twee agenten heeft neergestoken in een politiebureau in Amsterdam.


1.)
Heeft u kennis genomen van het bericht `Dader steekpartij had contact met hofstadgroep' (*) en `Politiesteker liep rond bij Hofstadgroep'(**)?

2.)
Klopt het dat deze persoon in het verleden contacten heeft gehad met leden van de Hofstadgroep? Zo ja, werd deze persoon in het oog gehouden door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst of andere inlichtingendiensten? Zo neen, waarom niet?

3.)
Bent u met mij van mening dat deze psychisch ernstig gestoorde criminele Marokkaan, die nota bene banden heeft gehad met een terreurorganisatie zoals de Hofstadgroep, al tien jaar bekend is bij de politie en al op zeer jonge leeftijd iemand heeft neergestoken met een schroevendraaier, nooit de straat op had gemogen, ook niet met een begeleider? Zo neen, waarom niet?

4.)
Bent u bereid om het systeem van administratieve detentie in te voeren, zodat dergelijke straatterroristen die mogelijke banden hebben met terreurorganisaties langere tijd achter de tralies gehouden kunnen worden? Zo neen, waarom niet?

5.)
Bent u bereid om dergelijke criminele harde-kern Marokkanen, pure straatterroristen die voor zoveel ellende zorgen in de Nederlandse samenleving, te denaturaliseren en het land uit te zetten? Zo neen, waarom niet?

(*)
http://www.elsevier.nl/nieuws/nederland/artikel/asp/artnr/174669/rss/t rue/index.html

(**)
http://www.telegraaf.nl/binnenland/article72943971.ece?cid=rss


____________________