Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Inhoud pagina: Melden, niet voor niets. Een onderzoek naar de bereikbaarheid van de politie voor meldingen en naar de uitvoering van het meldingenproces (2007)

15 oktober 2007

De Inspectie OOV heeft onderzoek gedaan naar de wijze waarop de Nederlandse politie omgaat met meldingen van burgers, met name voor wat betreft de niet-spoedeisende meldingen. Doelstelling van het onderzoek is de regiokorpsen handvatten te bieden voor, en aan te zetten tot, het adequaat inrichten en verder verbeteren van het totale meldingenproces.

De Inspectie stelt vast dat er binnen de korpsen momenteel veel ontwikkelingen spelen op het gebied van verbetering van de dienstverlening en de bereikbaarheid. De korpsen zijn over het algemeen goed bereikbaar voor burgers die een melding willen doen. Tegelijkertijd constateert de Inspectie dat er momenteel nog veel verschillen tussen de korpsen zijn in de mate waarin binnen de korpsen aandacht wordt besteed aan de ontwikkelingen aan de `achterkant' van het meldingenproces, bijvoorbeeld wat betreft de kwaliteit van de doorschakeling van het front naar het back office en het informeren van burgers over de afhandeling van meldingen.

U kunt het rapport, de bijlagen bij het rapport en de aanbiedingsbrief aan de Tweede Kamer in PDF-formaat downloaden.

Bestanden


* Rapport Melden, niet voor niets.pdf (908 Kb) | Pdf-icoon Pdf-bestand Zie het origineel

* Bijlagen bij rapport Melden, niet voor niets.pdf (770 Kb) | Pdf-icoon Pdf-bestand
* Brief aan de Tweede Kamer.pdf (67 Kb) | Pdf-icoon Pdf-bestand


---

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties