Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

APK-keuring rijtuigen tijdens Paard & Koets

15/10/2007

Den Bosch, 15 oktober 200
Onze auto's ondergaan periodiek de bekende grote beurt bij de garage, en worden verplicht elk jaar APK-gekeurd. Verbazingwekkend genoeg verwachten we echter maar al te vaak dat het rijtuig waarmee we de weg opgaan of de bossen in trekken jaar in jaar uit in prima staat blijven en constateren we pas dat dit niet het geval is als we met de brokken zitten. En helaas heeft dat meer dan eens vervelende en verstrekkende gevolgen.

In tegenstelling tot bij onze Oosterburen, waar periodieke controle van elk rijtuig verplicht is, is er in Nederland nog geen enkele wetgeving hieromtrent. Het is uw eigen verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat uw materiaal in orde is, in uw eigen belang. Wilt u weten in welke staat uw rijtuig verkeert maar heeft u geen idee hoe u dit aanpakt?
Kom dan, met rijtuig, naar het evenement Paard & Koets (16 t/m 18 november, Brabanthallen, Den Bosch).
Professionals van de SRR zullen uw rijtuig nakijken op alle essentiële onderdelen en u uitleggen waarop u zelf kunt en moet letten en wat u zelf aan onderhoud moet doen om met veilig materiaal uw sport/hobby te kunnen beoefenen. U ontvangt een keuringsrapport met daarop aanbevelingen.

Geef u nu op voor deze APK-keuring voor rijtuigen, dan weet u straks zeker dat u met een goed gevoel kunt inspannen. Stuur een email met onderwerp "APK rijtuigen" naar info@paardenkoets.nl. Vermeld in uw email het type rijtuig, het bouwjaar en indien bij benadering bekend "de kilometerstand".

info@paardenkoets.nl