Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 15 oktober 2007

Regio, 15-10-2007

Jongen gewond na aanrijding

HAARLEM, 14 oktober - Een 13-jarige jongen uit Haarlem is zondagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. Hij fietste rond 14.15 uur vanaf het Slangenkruidpad de Parnassiakade op. Hij nam een ruime bocht en werd hierin aangereden door een auto bestuurd door een 44-jarige Haarlemmer. De jongen kwam door de aanrijding ten val en raakte gewond. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Man gewond na aanrijding

LIJNDEN, 14 oktober - Een 63-jarige man uit Amstelveen is zondagmiddag gewond geraakt bij de aanrijding. De man fietste rond 16.30 uur over de Lijnderdijk. Hij reed achter een andere fietser maar had te laat in de gaten dat die remde. Hij reed achterop de fietser en kwam ten val. De Amstelvener liep hierbij een forse hoofdwond op. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Aanpak parkeeroverlast

HOOFDDORP, 15 oktober - Naar aanleiding van klachten van bewoners en weggebruikers over parkeeroverlast in de Hoofddorpse wijk Overbos, gaan Hoofddorpse politiemensen vanaf 15 oktober deze overlast aanpakken en fout geparkeerd staande voertuigen bekeuren. Bewoners en weggebruikers klagen over auto's die geparkeerd staan met twee of meer wielen op de stoep, in bochten en op andere plaatsen waar ze niet mogen staan. Uit een ingesteld onderzoek door de gebiedsagent van Overbos bleek dat er inderdaad sprake is van veel fout geparkeerd staande auto's. Dat levert overlast op voor het rijdend verkeer én voor voetgangers en gevaarlijke situaties voor de verschillende weggebruikers. De politie hoopt met het uitschrijven van bekeuringen de overlast terug te dingen en de verkeersveiligheid in de wijk te verbeteren.

Verdachte man aangehouden

HAARLEM, 14 oktober - Surveillerende politiemensen zagen zondagavond dat een man zich verdacht ophield in een telefooncel aan de Bernadottelaan. Toen ze de man wilden aanspreken voor een controle probeerde hij te vluchten. Ze grepen hem vast waarna een worsteling ontstond. De man verzette zich zo hevig dat de agenten genoodzaakt waren pepperspray te gebruiken om hem onder controle te brengen. Uiteindelijk hebben ze hem in de boeien gewerkt. Het bleek een 20-jarige Haarlemmer die nog gezocht bleek te worden voor fraude. De man is ingesloten en het onderzoek naar de fraude wordt voortgezet.

Jongens aangehouden voor doelbewuste vernielingen

HAARLEM, 15 oktober - In de nacht van zondag op maandag werd rond 03.15 uur gemeld dat twee jongens ruiten hadden vernield van een pand aan de Gedempte Oude Gracht. Het bleek dat alle ruiten met bakstenen waren vernield. Agenten werden aangesproken door een getuige die vertelde dat de twee daders rond 02.00 uur ook al twee keer ruiten hadden vernield. De agenten hebben postgevat om te kijken of de daders nog een keer terug zouden komen. Na een kwartier verschenen de knapen opnieuw met bakstenen in hun handen. Omdat er een auto langsreed gingen ze er vandoor zonder te hebben gegooid. De agenten zijn in de achtervolging gegaan en hebben de beide knapen aangehouden. Het bleken Haarlemmers van 14 en 15 jaar oud. De verdachten zijn ingesloten. De politie onderzoekt waarom ze de vernielingen zo doelbewust hebben gepleegd.

Aanhoudingen mishandeling (3x)

HEEMSKERK, 14 oktober - Rond 23.15 uur werd gemeld dat in de van Coenhovenstraat een vrouw was mishandeld door een man. Agenten werden aangesproken door twee vrouwen die de agenten wezen op een man en aangaven door deze man te zijn geslagen. De agenten hebben de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij bleek een 26-jarige Beverwijker. De man is ingesloten. De vrouwen en de verdachte kennen elkaar en hebben mogelijk al langer ruzie. De politie stelt een onderzoek in naar de achtergronden.

BEVERWIJK - 15 oktober. Omstreeks 12.00 uur is een 39-jarige Beverwijker aangehouden op de Heemskerkerweg. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor een bestuurder van een bestelauto die stond te lossen te hebben geschopt. Wat de reden daarvoor was is nog onbekend. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

HAARLEM - 15 oktober. Omstreeks 10.00 uur hielden politieagenten een 74-jarige Haarlemmer aan. Hij mishandelde kort daarvoor een 62-jarige plaatsgenoot. Het vrouwelijke slachtoffer haalde verhaal bij de man nadat hij kort daarvoor een vriendin van haar had aangesproken op de overlast van uitwerpselen van de hond die zij uitliet. De vrouw was zich van geen kwaad bewust omdat zij altijd honden poepzakjes gebruikt. Tijdens de woordenwisseling die ontstond sloeg de verdachte de vrouw opeens in het gezicht. Hij is na verhoor heengezonden, er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.