Honeywell kondigt overname aan van Hand Held Products Inc. - Beeld- en mobiele innovator

15/10/2007 16:10



PR Newswire



MINNEAPOLIS, October 15 /PRNewswire/ --

- Overname geeft toegang tot grote en groeiende markt voor automatische identificatie en gegevensverzameling en vergroot alomtegenwoordige draadloze technologie-expertise

Honeywell (NYSE: HON) kondigde vandaag aan dat het bedrijf een definitieve overeenkomst heeft ondertekend ter waarde van 390 miljoen Amerikaanse dollar ter overname van Hand Held Products Inc., een besloten AIDC-bedrijf (automatische identificatie en gegevensverzameling), gevestigd in Skaneateles Falls, New York. Hand Held Products heeft een serie producten gemaakt voor gegevensverzameling en communicatie, ontworpen voor mobiele, vaste en transactieverwerking in detailhandel, gezondheidszorg, nutsbedrijven, transportsector, logistieke sector en de industrie. De overeenkomst is onderworpen aan de gebruikelijke afsluitingsvoorwaarden, waaronder regelmatige herziening.
Hand Held wordt onderdeel van Honeywells Security Group binnen de ACS-activiteiten (automatisering en controle-oplossingen). Hand Held had een omzet van ongeveer 285 miljoen Amerikaanse dollar in 2006.
Roger Fradin, president en CEO van Honeywell ACS zei: "Hand Helds groeipotentieel en sterke posities op de voornaamste verticale markten vult ACS' bestaande draadloze oplossingen goed aan. De "klanten eerst"-mentaliteit van Hand Held past goed bij onze cultuur. Beide bedrijfsculturen hechten waarde aan innovatie en dat drijft het succes van onze klanten aan." De kernproducten van Hand Held Products, Inc. zijn barcodescanners en robuuste mobiele en draadloze computers die gebruikt worden voor het volgen van eigendom en het uitvoeren van logistiek en management van de leveringsketen over zeer diverse eindmarkten. Het bedrijf is misschien het bekendste geworden in zijn universum door de serie mobiele reken- en beeldtechnologie die gebruikt wordt door de Amerikaanse posterijen, Dillard's en Veterans Administration-ziekenhuizen.
"Hand Held heeft leiderschap getoond in de op beeld gebaseerde technologie, die de op laser gebaseerde producten gaat vervangen," aldus Ben Cornett, president van Honeywell Security. "Er ligt een enorme kans voor ons in het verschiet met Hand Held, omdat de mondiale vraag naar informatie in de leveringsketen toeneemt in sectoren als de gezondheidszorg, industrie en logistiek. De verwachting voor de totale industrie toont een groei met dubbele cijfers."
"Samengaan met Honeywell - een van 's werelds toonaangevende technologiebedrijven - geeft ons een ongekende mogelijkheid "beste in zijn klasse"-oplossingen te ontwikkelen en deze aan onze klanten aan te bieden," zei Kevin Jost, president en CEO van Hand Held Products. "De afgelopen dertig jaar hebben we gebouwd aan een succesvol bedrijf rond innovatie, gericht op het op de beste manier bedienen van onze klanten. Recentelijker hebben we een duidelijke en uitdagende nieuwe visie voor de toekomst ontwikkeld voor onze klanten en medewerkers. We denken dat we die nu volledig kunnen realiseren door deze spannende combinatie."
Het portfolio van Hand Held Products omvat bekende merken, zoals de Dolphin-productserie. Dit zijn lichtgewicht en ergonomisch ontworpen mobiele computers die draadloos toegang hebben tot real-time gegevens, deze draadloos opslaan en draadloos verzenden, waardoor bedrijven in staat worden gesteld contact te houden met missiekritische gegevens ongeacht de locatie van hun personeel. Dolphin mobiele oplossingen worden ingezet over een reeks sectoren waaronder transport, detailhandel, gezondheidszorg, productie, buitendiensten en opslagfaciliteiten. Daarnaast behoort tot de volledige productlijn van het bedrijf een uitgebreid portfolio van handscanners, die de gedeponeerde Adaptus Imaging Technology gebruikt -- het leidende merk in de sector voor gegevensopslag gebaseerd op beelden. Adaptus maakt gebruik van digitale camera-technologie en geavanceerde beeldverwerkingssoftware om mogelijkheden van hoge prestatie te kunnen leveren op het gebied van barcodescannen en digitale beeldopslag. Met al miljoenen units geïnstalleerd heeft deze technologie bewezen een belangrijke technologie te zijn voor detailhandel, gezondheidszorg, transport en productie. Hand Held (http://www.handheld.com) biedt ook diensten en technische nazorg aan klanten in ongeveer 100 landen. Cornett voegt toe: "Deze overname creëert een spannende nabijheid voor Honeywell Security, wat ons in staat stelt zelfs nog betere technologie en oplossingen aan klanten te kunnen aanbieden. We zijn erg enthousiast klanten van zowel Hand Held als Honeywell een bredere keuze aan producten en diensten te kunnen leveren."

Honeywell International is leider in gediversifieerde technologie en productie ter waarde van 34 miljard dollar en biedt klanten wereldwijd ruimtevaartproducten en -diensten, controletechnologie voor gebouwen, huizen en industrie, autoproducten, turbochargers en speciale materialen. Honeywell heeft zijn hoofdkantoor in Morris Township, New York en zijn aandelen worden verhandeld op de beurzen van New York, Londen en Chicago. Het bedrijf is een van de 30 fondsen die het Dow Jones Industrial Average (industrieel gemiddelde van de Dow Jones) vormen, en is ook onderdeel van de Standard & Poor's 500 Index. Voor meer informatie, bezoek http://www.honeywell.com.

Dit persbericht bevat "toekomstgerichte verklaringen" binnen de betekenis van Sectie 21E van de Amerikaanse Securities Exchange Act van 1934. Alle verklaringen, anders dan feiten, die verwijzen naar activiteiten, gebeurtenissen of ontwikkelingen dat wij of ons management bedoelen, verwachten, beramen, geloven of anticiperen, zullen of kunnen optreden in de toekomst zijn toekomstgerichte verklaringen. Toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op de aannames en schattingen van het management in het licht van eerdere ervaring en trends, huidige omstandigheden, verwachte toekomstige ontwikkelingen en andere relevante factoren. Ze zijn geen garantie voor toekomstige prestatie, en werkelijke resultaten, ontwikkelingen en bedrijfsbeslissingen kunnen verschillen van die die voorzien zijn door onze toekomstgerichte verklaringen. Onze toekomstgerichte verklaringen zijn tevens onderworpen aan risico's en onzekerheden, die invloed kunnen hebben op onze prestatie op de korte en lange termijn. We stellen de principele risico's en onzekerheden vast die invloed hebben op onze prestatie op het formulier 10-K en andere bestanden van de Securities and Exchange Commission.

Contact:
Media Investeerdersrelaties Julie Franklin Murray Grainger

+1-952-656-1683 +1-973-455-2222
julie.franklin@honeywell.com murray.grainger@honeywell.com

Website: http://www.honeywell.com
http://www.handheld.com
Media, Julie Franklin, +1-952-656-1683, julie.franklin@honeywell.com, of Investeerdersrelaties, Murray Grainger, +1-973-455-2222, murray.grainger@honeywell.com, beiden van Honeywell International