Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (15/10)

BERGEN OP ZOOM, 15 oktober 2007

Vijf overtreders bij alcoholcontrole in Ossendrecht

OSSENDRECHT: Het Verkeershandhavingsteam heeft zondagmiddag en avond een alcoholcontrole gehouden ter hoogte van de Koningin Wilhelminakazerne. Er werden in totaal 428 blaastesten afgenomen. Er werden vijf bestuurders betrapt die teveel alcohol hadden gedronken.

Daaronder waren twee beginnend bestuurders. Een van de beginnend bestuurders, een 21-jarige man uit Bergen op Zoom, blies 530 ugl, en moest zijn rijbewijs inleveren. Hij was ter hoogte van de controleplaats gekeerd en werd uiteindelijk op de Beukendreef in Putte aangehouden. De andere percentages varieerden van 150 ugl (ook een beginnend bestuurder) tot 480 ugl. Verder werden twee bestuurders op de bon geslingerd omdat de ruiten van de auto getint waren. Ook kon één bestuurder zijn rijbewijs niet tonen en kreeg een andere bestuurder een proces-verbaal omdat de APK-keuring van zijn auto verlopen was.

Twee arrestaties in Putte tijdens kermis

PUTTE: De politie heeft gisteren tijdens het kermistoezicht twee aanhoudingen verricht. Het ging om mannen uit Bad Doberan die onder invloed van alcohol waren en zich niets aantrokken van de vorderingen van de dienstdoende agenten

De politie heeft zondagavond omstreeks 21.45 uur op de Julianastraat / Antwerpsestraat een 24-jarige man uit Bad Doberan(D) aangehouden ter zake het niet voldoen aan een bevel of vordering. Agenten spraken de man aan omdat hij op de openbare weg aan het plassen was. Hij wilde zijn legitimatiebewijs niet afgeven. Hierop besloten de agenten de man voor zowel wildplassen als het niet tonen van een legitimatiebewijs aan te houden. De verdachte verzette zich bij zijn aanhouding maar werd uiteindelijk onder controle gebracht.

Omstreeks 22.10 uur werd op de Antwerpesestraat een 24-jarige man eveneens uit Bad Doberan (D) aangehouden omdat hij niet voldeed aan een bevel of vordering van de politie en ter zake openbare dronkenschap. De man eiste in het Duits van de agenten dat zij in een café zijn portemonnee gingen zoeken. De agenten gingen hierop niet in waarna de man opdringerig werd. Hij sprak met dubbele tong en was zichtbaar dronken. De man wilde ook na herhaalde vordering niet vertrekken waarna hij werd aangehouden.

Vier drugstoeristen aangehouden in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zaterdagavond twee Franse en twee Belgische drugstoeristen betrapt die softdrugs wilden uitvoeren naar hun thuisland.

Zaterdagavond zagen leden van het courageteam dat twee mannen in het centrum van Bergen op Zoom kort een pand, een verkooppunt van softdrugs, bezochten en wegreden in de richting van Hoogerheide. Bij controle bleken de twee Fransmannen 40 gram marihuana te hebben gekocht en deze terug te willen nemen naar Frankrijk. De marihuana werd in beslaggenomen en tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt. Terzake dit feit werd een boete opgelegd van 310 euro per persoon. Na betaling van totaal 620 euro konden beiden hun weg vervolgen.

Een uur later was het weer raak en zagen de leden van het team dat enkele mannen verschillende panden in het centrum van Bergen op Zoom bezochten. Deze panden betreffen illegale verkooppunten van softdrugs. Nadat de mannen met hun auto waren weggereden, werden zij op de Rijksweg A4 onder Bergen op Zoom staande gehouden en gecontroleerd. Bij controle bleek dat beiden 205 gram hennep en 98 gram hasj bij zich hadden die zij terug wilden nemen naar België. De drugs werden in beslaggenomen en tegen beide Belgische mannen is proces-verbaal opgemaakt. Beiden hadden tevens een groot aantal gripzakjes aangeschaft, met de bedoeling de aangekochte drugs in België weer te verdelen en door te verkopen. Terzake dit feit werd een boete opgelegd van 1300 euro per persoon. Daar zij dit niet konden betalen werd een dagvaarding uitgereikt. Zij dienen zich later voor een rechter te verantwoorden. De in beslaggenomen drugs zijn inmiddels vernietigd.

Politie onderzoekt inbraak bedrijfspand

OUDENBOSCH: Vanmorgen werd omstreeks 07.45 uur een inbraak ontdekt in een bedrijfspand aan de Markt. De inbrekers forceerden de deur van de kantoorruimte. Het gehele bedrijf werd doorzocht. Er is geld gestolen uit een geldkistje. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in. Agenten hebben inmiddels een buurtonderzoek verricht.

Winkeldieven aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Vanmorgen is in een supermarkt aan de Glacisstraat omstreeks 09.00 uur een 27-jarige man uit Halsteren betrapt op winkeldiefstal. Een medewerker zag dat de dief drie pakjes shag van een rek pakte en vervolgens in zijn jaszak stopte. De man liep de winkel uit zonder de tabakswaren af te rekenen. Hij werd buiten tegengehouden en overgedragen aan de politie.

ROOSENDAAL: In een winkel aan de van Beethovenlaan is vanmiddag ook een winkeldief betrapt. Een 16-jarige jongen uit Bergen op Zoom liep tegen de lamp toen hij de winkel verliet en het detectiealarm van het poortje afging. Hij bleek een Eau de toilette (Adidas) gestolen te hebben. Hij had het verstopt in de rechterjaszak. Ook hij krijgt een proces-verbaal.

Auteur: Willem van Hooijdonk