AutoRai

Nieuwe Mazda MaX5 debuteert met tweede plaats

(10/15/2007)
De nieuwe MaX5, een raceauto afgeleid van de populaire roadster Mazda MX-5, heeft tijdens races op Circuit Park Zandvoort een bijzonder geslaagd debuut beleefd. Tijdens de allereerste race in Nederland wist het team van Hoogwerf Motorsport zonder één testkilometer te hebben gereden de tweede plaats te behalen in de koppelrace van het DNRT, het Dutch National Racing Team van organisator Huub Vermeulen.

De race was onderdeel van een presentatie en onthulling van de eerste MaX5 raceauto in de pitstraat van Circuit Park Zandvoort, waar het kersverse MaX5 Racing kampioenschap aan pers en publiek werd voorgesteld. Hoogtepunt tijdens de presentatie was de onthulling van de MaX5 racewagen geprepareerd door het team van Hoogwerf Motorsport. Het betaalbare concept op basis van de Mazda MX-5 kon rekenen op veel positieve reacties in de pitstraat en een aantal serieus geïnteresseerden.

Huub Vermeulen besloot ter plekke om de nieuwe MaX5 in te zetten tijdens de koppelrace. In deze races worden twee teams uit diverse klassen aan elkaar gekoppeld. Een team uit een snelle klasse en een team uit een langzamere klasse strijden samen tegen andere gekoppelde teams. Om de dertig minuten wisselen de twee teams elkaar af op de baan, verspreid over een periode van twee uur. De MaX5 had tot dit verzoek nog geen meter afgelegd maar stond onverwacht aan het debuut van zijn racecarrière. Het team van Hoogwerf Motorsport werd gekoppeld aan het team van Jadbalja 1 dat uitkomt in de klasse van de snelle Saker sportscars. Met een nog niet optimale afstelling en veel strijdlust reden Micky en Yardy Hoogwerf de MX-5 1.6 NA naar de tweede plaats.