AutoRai

Subaru pakt uit op de 40ste Tokyo Motor Show

(10/15/2007)
Met de I.A.A. nog vers in het geheugen, maakt Subaru zich alweer op voor het vólgende belangrijke evenement: de 40-ste Tokyo Motor Show. Geheel in lijn met het motto van Subaru op deze tentoonstelling, âFantastic Momentsâ, zullen er diverse âFantastic Modelsâ worden getoond en krijgt rijplezier evenals verantwoordelijkheid voor het milieu bijzondere aandacht.

Zo presenteert Subaru op zijn stand een heuse wereldprimeur: de Impreza WRX STI. Het wordt de ultieme uitvoering van de nieuwe Impreza-reeks, zoals die onlangs in Nederland werd geïntroduceerd. De Impreza WRX STI â tevens de basis voor de Impreza World Rally Car voor 2008 - zal in de Benelux overigens vroeg in het komende jaar zijn debuut beleven.

Een ander hoogtepunt op de Tokyo Motor Show wordt Subaru's prototype EXIGA Concept. In deze zevenpersoons auto heeft Subaru al zijn knowhow verwerkt die is opgedaan tijdens de ontwikkeling van zijn Touring Wagon-modellen, terwijl de EXIGA Concept ook is voorzien van een krachtige tweeliter turboboxermotor en uiteraard Symmetrical All Wheel Drive. De belangrijkste kenmerken van het studiemodel zijn z'n enorme transparante dak, de 'theateropstelling' van de stoelen waardoor iedere passagier een optimaal uitzicht heeft en zijn opvallende 'candy red pearl'-lak.

Eveneens een belangwekkend prototype is de elektrisch aangedreven Subaru G4e Concept. Deze auto is uitgerust met de nieuwste generatie lithium-ion batterijen, die onder de wagenvloer zijn geplaatst, waardoor de interieurruimte volledig intact blijft.

Subaru betitelt de G4e Concept dan ook niet voor niets als een volwaardige vijfpersoons auto. Met volle batterijen heeft de G4e Concept, waarin vele gewichtsbesparende materialen zijn verwerkt, een actieradius van 200 kilometer.

Vanzelfsprekend zal tevens aandacht worden besteed aan de, unieke, Subaru boxer-turbodieselmotor die in de loop van volgend voorjaar in Europa in de Legacy- en Outback-modellen zijn première beleeft.

Zelfs dan blijft er nieuws over, in de vorm van een speciale Impreza-editie die tot stand kwam in samenwerking met het befaamde modehuis BEAMS, nog enkele uitvoeringen typisch voor de Japanse markt, alsmede diverse displays die inzicht geven in de ontwikkelingen van Subaruâs bijdrage aan het milieu en nieuwste veiligheidstechnologieën.