Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Bert Boosten
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( maandag 15 oktober 2007
Opmerkingen ( geen

Born; trailer met boot gestolen

Zondag deed een 44-jarige inwoner van Kerkrade bij de politie aangifte van diefstal van een trailer met daarop een boot.

De Kerkradenaar was op A2 met pech komen te staan. Van zijn trailer, waarmee hij een boot vervoerde, waren namelijk beide banden lek gegaan. Hij reed door tot op de Holtermerweg Noord was hij de trailer met daarop de boot achterliet. Voor de zekerheid had de man de koppeling en de twee wielen van de trailer verwijderd, toen hij op zoek ging naar nieuwe wielen. Toen hij echter enkele uren later zijn trailer met boot wilde ophalen, bleken beide te zijn gestolen.

Borgharen: Kapot gestoken autobanden

In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 oktober werden in Borgharen van meerdere auto's de banden kapot gestoken. De vernielingen werden gepleegd in verschillende straten in Borgharen, zoals op de Kasteelstraat, het Kempke, de Pastoor van Kanstraat en de Trichtervoogdenstraat. De politie vermoedt dat er van zo'n 10 tot 20 auto's banden zijn kapot gestoken. Het juiste aantal is nog niet bekend. De politie vraagt nadrukkelijk om tips die kunnen leiden tot opsporing van de dader(s) (0900 - 8844).

Meerssen; politie zoekt getuige van dodelijke aanrijding

Naar aanleiding van een dodelijke aanrijding op de splitsing van de Fregatweg en de Meerssenhovenweg in Meerssen, waarbij zondagmiddag een 67-jarige inwoonster van Bunde om het leven kwam, is de politie opzoek naar een specifieke getuige.

Deze getuige zou de bestuurder zijn van een busje dat op het moment van de aanrijding op de bewuste splitsing zou hebben gereden.

Het bureau Verkeers Ongevallen Analyse van de politie Limburg-Zuid die het onderzoek naar de toedracht van de aanrijding verrichten doen een nadrukkelijke oproep aan deze automobilist om zich te melden. Overigens kunnen alle getuigen contact opnemen via het telefoonnummer 0900 - 8844.

Eerder verzonden persbericht:

Maastricht; fietser overlijdt na aanrijding met motor

Een 67-jarige vrouw uit Bunde is zondagavond in het ziekenhuis overleden na een aanrijding met een motorrijder op de splitsing Fregatweg / Meerssenhovenweg in Maastricht. De aanrijding vond zondagmiddag rond 17.15 uur plaats. De motorrijder reed op de Fregatweg in de richting van Maastricht. Hij haalde een auto in en tijdens of na deze manoeuvre zag hij de fietster over het hoofd waardoor het tot een aanrijding kwam. Het slachtoffer kwam uit de richting van Maastricht weg en wilde de Fregatweg oversteken. De politie onderzoekt hoe de aanrijding heeft kunnen plaatsvinden.

Heerlen; verdachte huiselijk geweld aangehouden

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 26-jarige inwoner van Maasmechelen aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vrouw en een tweeling van bijna twee maanden oud.

Het slachtoffer, eveneens 26 jaar, was bij familie in Heerlen op bezoek, toen zij door haar man werd mishandeld. Deze pakte daarbij ook de twee baby's hardhandig aan. De vrouw was herstellende van een keizersnede in verband met de geboorte van de tweeling. Zowel de vrouw als de baby's werden naar het ziekenhuis overgebracht. De baby's zijn ter observatie opgenomen en maken het naar omstandigheden goed. Met de vrouw gaat het ook goed.

De aangehouden verdachte is ingesloten.



Politie Limburg-Zuid